از بین بردن و بستن فاصله بین دندانها بدون ارتودنسی

بین دندان‌های بسیاری از افراد فاصله وجود دارد و این فاصله معمولا بین دندان‌های جلویی است. معمولاً بین دو دندان جلویی افراد فاصله وجود دارد. اگر شما به دلایل زیبایی دندان های نامرتب یا به این دلیل که در هنگام غذا خوردن خرده‌های غذا بین دندان‌هایتان باقی می‌ماند، بخواهید این فاصله را از بین ببرید ما به شما کمک خواهیم کرد تا بهترین روش درمانی را برای از بین بردن بی نظمی دندان و بستن فاصله بین دندانهای خود انتخاب کرده و به کار ببرید. متناسب با وضعیت دندانی شما برای پر کردن فاصله بین دندان‌ها اغلب ونیرهای پورسلین یا روش لمینیت دندان و یا در برخی موارد باندینگ دندان توصیه می‌شود. همچنین در صورتیکه پوسیدگی دندان به قدری باشد که درمان های ترمیم دندان و عصب کشی برای دندان موثر نباشد ، گزینه آخر کشیدن دندان وبی نظمی دندان تقبل قیمت ایمپلنت دندان برای کاشت دندان در فاصله ایجاد شده بین دندان ها میباشد .

h

در مقایسه با شرایط اپن بایت دندان‌های قدامی، اپن بایت دندان‌های خلفی کمتر در بین افراد مشاهده می‌شود و به همین خاطر دلیل ایجاد آن به خوبی مشخص نیست. به هر حال برخی محققان بیان می‌کنند دلایل ایجاد اپن بایت می‌تواند موارد زیر باشد: 1- ایجاد مشکل در فرآیند رشد دندان‌های عقب دهان 2 -رشد غیر کامل دندان‌های عقب دهان

 کلینیک دندانپزشکی سروش یکی از پیشرفته‌ترین و قابل اعتمادترین کلینک‌های دندانپزشکی است. ما علاوه بر خدمات دندانپزشکی عمومی و ترمیم دندان، خدمات دندانپزشکی زیبایی را هم برای بهبود ظاهر دندان‌ها و لثه ارائه می‌کنیم.

یکی از مشکلاتی که تیم دندانپزشکی ما برای حل آن آموزش دیده‌اند مشکلات مربوط به ارتودنسی دندانهای فاصله دار است. اجازه دهید تا کمی مشکلات مرتبط با دندان‌های فاصله دار و روش مرتب کردن دندان را مورد بررسی قرار دهیم.

برای کسب اطلاع از گزینه‌های درمانی برای دندان‌های فاصله دار و عوارض ارتودنسی جدی دیگر با ما تماس حاصل فرمایید. همه اعضای تیم ما به شما کمک خواهند کرد تا لبخندی سالم و زیبا داشته باشید.

در واقع امروزه بيماران هم مي‌خواهند همان اصول و روش‌هايي را در درمان خود به کار بگيرند که باعث دستيابي سريع‌تر به نتيجه مورد نظرشان مي‌شود. روش‌هاي ارتودنسی سریع هم دقيقاً بر همين اساس ابداع و معرفي شده‌اند. ارتودنسي سريع به يک عمل دندانپزشکي مخصوص گفته مي‌شود که طي آن، دندان‌هاي قابل مشاهده در جلو دهان بيمار ابتدا آماده‌سازي شده و سپس با نصب روکش‌هايي از جنس پورسلاين بر روي سطح جلويي اين دندان‌ها، زيبايي ظاهري آنها بهبود داده مي‌شود.

اصطلاح ارتودنسی سریع در عمل به نوع خاصی از دندانپزشکی زیبایی اشاره دارد که در آن از ونیر لمینت  و یا روکش دندان به منظور اصلاح مشکلات جزئی دندان‌ها از قبیل فاصله بین دندان‌ها ، کجی، نامرتبی و سایر نواقصی که نیازی به بهره‌گیری از درمان‌های ارتودنسی متحرک دندان  مرسوم ندارد، استفاده می‌شود. در واقع مشکلات شدید از قبیل کجی یا ناصافی خیلی زیاد دندان‌ها را نمی‌توان با ارتودنسی سریع درمان کرد و در این موارد فقط باید از روش‌های ارتودنسی مرسوم استفاده شود. لمینیت دندان یک نوع ترمیم دائمی است و طول عمر آن در حدود 10 تا 15 سال است. معمولاً در این شرایط لازم است بطور منظم در فواصل شش ماهه با دندان‌پزشک ملاقات شده و از محافظ شبانه (برای محافظت در برابر سایش دندان‌ها به یکدیگر یا دندان قروچه) استفاده شود.

در طی دوران بارداری تغییرات بسیار زیادی در بدن شما اتفاق می‌افتد و بنابراین مراقبت از سلامت خود و فرزندتان اهمیت بسیار بیشتری پیدا می‌کند. شما باید در طول این مدت همیشه مراقب سلامت روحی، ذهنی و جسمی خودتان باشید. شاید به خاطر همین مسأله است که خیلی از مادران باردار فکر می‌کنند که در دوران بارداری نباید هیچ تغییری حتی اقدامات درمانی مانند سیم‌کشی برای مرتب کردن دندان‌ها را نیز انجام دهند. اما باردار بودن لزوماً به معنی آن نیست که شما نمی‌توانید ارتودنسی در دوران بارداری انجام دهید.

هیچ سنی برای شروع درمان ارتودنسی دیر نیست. تقبل هزینه درمان ارتودنسی فقط مختص کودکان و نوجوانان نیست و هر فردی در هر سنی می‌تواند از مزیت داشتن دندان‌هایی صاف و مرتب و لبخند زیبا برخوردار شود. از هر پنج بیمار ارتودنسی و سیم کشی دندان یک نفر بزرگسال است. اگر دندان‌هایتان نامرتب است یا اختلال بایت دارید و دندان‌ها به خوبی روی هم قرار نمی‌گیرد، از متخصص درباره مناسب بودن ارتودنسی در سنین بالا سوال کنید. بسیاری از دلایل ضروری بودن ارتودنسی در سن بالا و کودکان یکسان است. بسیاری از بزرگسالان در دوران کودکی با مشکلات مربوط به نامرتبی دندان‌ها مواجه بوده‌اند، اما تا رسیدن به این سن نتوانسته‌اند این اختلال‌ها را اصلاح کنند. عده دیگری نیز در دوران کودکی ارتودنسی  کرده‌اند و درمان فاصله بین دندان‌ها را انجام داده اند، اما لازم است باز هم تحت درمان قرار بگیرند تا از عود کردن مشکل جلوگیری شود و ناراحتی‌هایی اصلاح شود که درمان آن‌ها در سن پایین به دلیل وجود بعضی محدودیت‌ها ممکن نبوده است. درمان‌های ارتودنسی و  کاشت دندان به زیباسازی لبخند کمک می‌کنند و گاهی لازم است از هر دو روش بر روی برخی بیماران به منظور اصلاح مشکلات دندانی و رسیدن به لبخند زیبا استفاده شود.ممکن است در حین درمان ارتودنسی از مینی اسکروها به منظور جابه‌جا کردن دندان‌ها و ایجاد فضای مناسب برای کاشت پروتز دندانی استفاده کنند، که در این حالت خود جراحی کاشت در آخرین ماههای طول درمان ارتودنسی انجام می‌شود. همچنین در بعضی موارد بر اساس تشخیص، متخصص ارتودنسی ممکن است از مینی اسکرو یا مینی ایمپلنت برای بستن فاصله‌های کم بین دندان‌ها استفاده کند که در این حالت دیگر بیمار نیاز به ایمپلنت‌های دندانی نخواهد داشت.

علت وجود فاصله بین دندان‌ها چیست؟


علت ایجاد فاصله بین دندانها که به آن دیاستم هم گفته می‌شود ممکن است به دلایل مختلفی باشد. درمان دندان‌های فاصله دار به شناخت علت فاصله بین دندان ها بستگی دارد. برخی دلایل به وجود آمدن فاصله بین دندان‌ ها عبارتند از:

  • عدم تطابق سایز دندان‌ها: زمانی که سایز دندان‌ها نسبت به استخوان فک کوچک باشد، بین دندان‌ها فاصله می‌افتد و نیاز به تقبل قیمت ارتودنسی دندان می باشد .
  • فرنوم لبیال بزرگ: فرنوم لبیال بزرگ باعث ایجاد فاصله بین دو دندان جلویی بالایی می‌شود. فرنوم لبیال بافتی است که از لب بالا تا لثه ادامه دارد و به‌طور طبیعی تا بالای دندان‌های جلویی آمده و متوقف می‌شود. در برخی موارد فرنوم لبیال به سمت پایین گسترش یافته و باعث ایجاد فاصله بین دو دندان جلویی می‌شود.
  • مکیدن انگشت شست: مکیدن انگشت شست می‌تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ های جلویی شود زیرا این عادت به دندان‌های جلویی فشار وارد کرده و آنها را به سمت جلو می‌کشد.
  • فشار زبان: فشار زبان یک اختلال در عمل بلع است و می‌تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود. با وجود این اختلال در هنگام بلع زبان به جای اینکه فشار را بر سقف دهان اعمال کند به دندان‌های جلویی فشار می‌آورد. این فشار منظم و مداوم باعث می‌شود که دندان‌های جلویی به سمت جلو هل داده شوند و به مرور زمان بین آنها فاصله ایجاد شود و نیاز به ارتودنسی کودکان ایجاد میگردد .
  • بیماری‌های لثه و افتادن دندان: بیماری‌های لثه باعث می‌شود که استخوان فک کوچک‌تر شده و دندان‌ها بیفتند. وقتی که دندان‌ها می افتد در جایی که دندان‌ها افتاده‌اند فاصله ایجاد شده و باعث جابجایی دندان‌ها و ایجاد فاصله بین آن‌ها  و نیاز به سیم کشی دندان می‌شود.

مسائل مرتبط با فاصله بین دندان‌ها


با وجود فاصله بین دندان ها زیبایی کلی لبخند شما تحت الشعاع قرار می‌گیرد. وجود فاصله بین دندان‌های جلویی یا دندان‌هایی که به راحتی قابل مشاهده است، می‌تواند باعث ناراحتی شما بشود. در این حالت شما لبخند، صحبت کردن یا خنده خود را محدود کرده که این امر می‌تواند بر تعاملات اجتماعی شما تأثیر منفی داشته باشد.  اصلاح فاصله‌ بین دندان‌ها با درمان ارتودنسی یکی از این درمان‌هاست که عمدتا برای زیبایی بیشتر، افزایش کارایی سیستم دندانی یا راحتی بیشتر در مراقبت‌های دندانی و جلوگیری از پوسیدگی و ناراحتی لثه انجام می‌شفاصله بین دندان هاود. در کنار این فواید ممکن است نگرانی‌هایی در ارتباط با مضرات ارتودنسی یا محدودیت‌های درمان ارتودنسی وجود داشته باشد.

علاوه بر تغییر ظاهری لبخند شما، فاصله بین دندان‌ها می‌تواند باعث نامرتبی دندان‌ها شود. فاصله زیاد بین دندان‌ها می‌تواند باعث دندان قروچه شود زیرا دندان‌ها نمی‌توانند موقعیت مناسبی برای سکون پیدا کنند. به‌علاوه این موضوع می‌تواند به ‌مرور زمان باعث بروز اختلال مفصل گیجگاهی – فکی و آسیب دیدگی دندان‌ها شود.

روش‌های درمانی برای رفع فاصله بین دندان‌ها


 

در کلینیک دندانپزشکی سروش ما به شما کمک خواهیم کرد تا فاصله بین دندان‌های خود را بدون ارتودنسی یا با ارتودنسی دندان ترمیم کنید. ما گزینه‌های مختلف از جمله اصلاح طرح لبخند، ونیرها، باندینگ، ایمپلنت و بریج­های دندانی را برای رفع فاصله بین دندانها به شما ارائه خواهیم کرد. عوامل متعددی در انتخاب روش درمانی رفع فاصله بین دندان‌ ها وجود دارد. میزان فاصله بین دندان‌ها را باید مد نظر قرار داد همچنین باید دید که فاصله بین دندان‌ها بین دو دندان مجاور بوده یا به دلیل از دست رفتن یک دندان این فاصله به وجود آمده است تا بدین وسیله چگونگی و مراحل انجام ارتودنسی مشخص گردد. نتایج مطلوب درمان نیز باید در نظر گرفته شود. زمان لازم برای درمان و سلامت عمومی دهان و ارتودنسی دندانهای فاصله دار نیز مواردی است که باید به آنها توجه شود.

باندینگ دندانی برای دندان‌هایی که فاصله بسیار کمی از هم دارند

در صورت وجود فاصله جزئی بین دندان‌ها که از نظر زیبایی طبیعی به نظر می‌رسد می‌توان از باندینگ دندان بجای ارتودنسی استفاده کرد. در باندینگ دندانی از رزین‌های همرنگ دندان برای ترمیم ساختار دندان و پر کردن فاصله بین دندان‌ها استفاده می‌شود. باندینگ از روش های مرتب كردن دندانها بدون ارتودنسي بوده ، مواد مورد استفاده در باندینگ مانند ساختار طبیعی دندان است. باندینگ دندان یک روش سریع کم تهاجمی برای مشکلات بین دندانی است. نقطه ضعف این روش این است که باندینگ ارتودنسی راه حلی پر دوام نیست و نیاز به تعویض دارد. همچنین ممکن است مواد مورد استفاده برای باندینگ دهان به مرور لکه­ دار شوند. درمان ارتودنسی مراحل انجام ارتودنسی به نوع ناهنجاری‌های فک یا دندان بین 6 تا 30 ماه زمان احتیاج دارد. در حین انجام درمان ارتودنسی همکاری بیمار، مراجعه منظم به متخصص ارتودنسی و رعایت بهداشت دهان و دندان نقش موثر و مهمی در تکمیل روند درمان دارد.

ونیرهای پورسیلن

استفاده از ونیرهای پورسیلن نیز روش بسیار خوبی برای پر کردن فاصله‌های جزئی بین دندان‌ها است. ونیرهای پورسیلن لایه‌های نازک سرامیک دندانی هستند که جلوی سطح دندان قرار داده می‌شوند. این لایه‌ها مانند ماسک نواقص دندان را پوشانده و ظاهر کلی و سایز دندان را بهبود می‌دهند. ترکیبات ونیرهای پورسیلن دقیقاً مشابه ساختار دندان بوده و هیچ کس حتی از نزدیک متوجه وجود آنها روی دندان نمی‌شود.

ونیرهای پورسیلن اغلب برای پوشش فاصله بین دو دندان جلو وقتی که این فاصله خیلی زیاد نباشد مورد استفاده قرار می‌گیرند. ونیرها پر دوام تر از باندینگ های کامپوزیت هستند اگر چه فرایند به کارگزاری آنها تهاجمی‌تر از روش‌های باندینگ است زیر برای استفاده از آن باید مقداری از ساختار دندان تراشیده شود تا بتوان ونیر را روی سطح دندان محکم چسباند.

hh1

ایمپلنت برای رفع فاصله بین دندان­ها

ایمپلنت دندانی تعویض قسمت ریشه دندان است. ایمپلنت دندان یک روش پردوام برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته بوده که نیازی به استفاده تکیه گاهی از دندان‌های مجاور ندارد. انجام این روش چند مرحله دارد. ایمپلنت دندان در سوراخی که به وسیله دریل در استخوان فک ایجاد شده قرار داده می‌شود. سپس شما باید شش ماه صبر کنید تا محل آن بهبود یافته و مرحله دوم را شروع کنید. در مرحله دوم وقتی که ایمپلنت با استخوان فک یکپارچه شد تاج یا بریج روی ایمپلنت سوار می‌شود.

بریج های دندانی برای رفع فاصله بین دندان­ها

بریج دندان از ساختمان دندان‌های مجاور به عنوان انکر برای پل زدن روی فاصله دندانی استفاده می‌کند. دندان‌های مجاور که بریج به انها وصل می‌شود باید به اندازه کافی قوی باشند تا بتوانند به درستی کار کنند. در این روش بافت سالم دندان تراشیده می‌شود. برای دریافت نوبت و مشخص کردن روش رفع فاصله دندانی مناسب با وضعیت شما و هزینه بریج دندان با کلینیک دندانپزشکی سروش تماس بگیرید.

از دیگر روش های حذف فاصله بین دندانها استفاده از نوار های بین دندانی، کاشت دندان، دندان مصنوعی و … می باشد.

مراقبت‌های ارتودنسی برای فاصله‌های دندانی زیاد

درمان‌های ارتودنسی برای رفع فاصله‌های دندانی گزینه‌های ایده‌آلی هستند. استفاده از ارتودنسی نامرئی می‌تواند به مرتب کردن دندان‌های نامرتب کمک کرده و فاصله‌های بین دندان‌ها را از بین برده و روی هم افتادگی و عدم تقارن دندان‌ها را ترمیم نماید. معمولاً هزینه درمان با استفاده از ارتودنسی نامریی دندان کمی بیشتر از بریس‌های معمولی است. هزینه توسط سازنده تعیین می‌شود. متخصص ارتودنسی می‌تواند تخمین بهتری از قیمت به شما بدهد. عوامل مؤثر در هزینه‌ها عبارتند از میزان مرتب کردن دندان که باید انجام شود و تعداد بریس‌هایی که باید در طول درمان به کار ببرید. معمولاً هزینه بریس‌های معمولی مورد به مورد تفاوت دارد و به نیازهای هر فرد بستگی داشته که در مورد آن باید با متخصص ارتودنسی تبادل‌ نظر کرد. بسیاری از بیمه‌های درمانی دندان، استفاده از بریس‌های نامرئی را به عنوان یک درمان ارتودنسی معمول تحت پوشش قرار می‌دهند اما حتماً با شرکت بیمه‌گذار خود صحبت کنید تا معلوم شود که آیا این درمان تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد یا نه. هزینه درمان بریس‌های نامرئی خیلی بیشتر از بریس‌های معمولی نیست. اگر هزینه برای شما بسیار مهم است، در مورد روش‌های پرداخت با دندانپزشک خود صحبت کنید . رویکرد مناسب ارتودنسی متناسب با سن، میزان فاصله بین دندان‌ها و عوامل دیگر توسط ارتودنتیست شما مشخص می‌شود. اگر شما صرفاً می‌خواهید به خاطر وجود فاصله بین دندان‌ها از روش‌ها و مراحل ارتودنسی دندان استفاده کنید گزینه‌های زیر برای شما بهتر است:

  1. استفاده از بریس کامل برای دندان‌های بالا پایین
  2. بریس کامل برای دندان‌های بالایی
  3. بریس گذاری جزئی برای برخی از دندان‌های بالایی
  4. تجهیزات قابل برداشت مشابه نگهدارنده‌ها

h2

برخی عادات غذایی وجود دارد که باعث شکستن تجهیزات ارتودنسی کار شده در دهان شده و احتمال ابتلا به بیماری‌های مربوط به دندان را افزایش می‌دهد. هدف متخصصین ارتودنسی ما دستیابی به اهداف درمانی به موقع است که کمترین آسیب را به تجهیزات ارتودنسی برساند. دندان‌ها در محیط سالم‌تری قرار گرفته و سلامت عمومی افراد ارتقا می‌یابد. از یک رژیم متعادل و غذاهای مفید در ارتودنسی  پیروی کند.  بریس‌های دیمون بریس تنظیم شونده‌ای هستند که مشابه بریس‌های فلزی عمل می‌کنند. بریس ها در  ارتودنسی دیمون طوری طراحی شده‌اند که به راحتی و سادگی می‌توان آنها را تمیز نگه داشت. بدون نوارهای الاستیکی که باعث جذب و تجمع پلاک‌ها می‌شوند، با وجود بریس‌های دیمون می‌توان بهداشت دهان و دندان را به راحتی در طول دوره درمان رعایت کرد. واکنش های آلرژیک و حساسیت به ارتودنسی در خلال درمان ارتودنسی بسیار نادر هستند ولی ممکن است رخ دهند. برخی بیماران نسبت به فلز نیکل موجود در بعضی دستگاهها یا لاتکس الاستیک های ارتودنسی و دستکش ها حساسیت دارند. اگر علائمی غیرمعمول نظیر التهاب و قرمزی دهان یا پوست پدیدار شد حتما” با مطب ما تماس بگیرید.

عمل جراحی برای رفع فاصله بین دندان‌ها

فرنکتومی: فرنوم لبیال بزرگ به کمک یک عمل جراحی کوچک که به آن فرنکتومی گفته می‌شود برداشته می‌شود و باعث بستن فاصله بین دندان ها میگردد . فاصله دندانی در کودکان پس از انجام عمل فرکتومی به خودی خود از بین می‌رود. در برخی موارد متخصص ارتودنسی کودکان برای از بین بردن فاصله بین دندان‌ها پس از عمل فرنکتومی نوجوانان و بزرگسالان  باید از روش‌های درمانی دیگر مانند بریس ها نیز استفاده کرد؛ ارتودنسی بزرگسالان یک روش مفید برای بستن این فاصله می باشد که در کلینیک ارتودنسی سروش صورت میگیرد.

چه روش درمانی برای برداشتن فاصله‌های دندانی برای من مناسب است؟

انتخاب روش مناسب برای از بین بردن فاصله دندانی بین دندان‌های شما به طبیعت و ماهیت مشکلات دندانی شما بستگی دارد. فواصل جزئی به کمک باندینگ دندانی و ونیرها از بین می‌روند در حالی که فاصله‌های دندانی که بر مرتب بودن کلی دندان‌ها تأثیر گذاشته باشد باید با روش‌ها و مراحل ارتودنسی ثابت یا متحرک اصلاح شود. هزینه ارتودنسی نیز با توجه به نوع مشکل بیمار و مقدار درمان مورد نیاز برای وی متفاوت است. هزینه سیم کشی دندان بسته به نوع بریس، تکنیک پزشک معالج و مکان متفاوت خواهد بود .  با تقبل هزینه ارتودنسی ثابت اجزای کوچکی به نام «براکت» توسط مواد دندانپزشکی روی سطح دندان چسبانده می شود و بدون اینکه به دندان آسیبی برساند، توسط سیم ها و کش هایی مخصوص، دندان ها به سمت مورد نظر سوق داده می شود. در ارتودنسی ثابت همه این اجزا ثابت بوده و بیمار نمی تواند به صورت دلخواه آنها را از دهان خود خارج کند. این روش معمولا برای درمان های دندانی قابل اجراست، زیرا علاوه بر حرکت دادن دندان ها، ریشه های آنها را هم حرکت می دهد، بنابراین ارتودنتیست کنترل بیشتری روی دندان ها دارد.

بریس فلزی: این نوع بریس ارزان‌ترین روش سیم کشی برای بزرگسالان است، البته از مشخص بودن آن نیز نمی‌توان چشمپوشی کرد.
بریس شفاف یا سرامیکی: هزینه بستن فاصله بین دندانها با بریس شفاف بیشتر از براکت های فلزی است، اما چون همرنگ دندان است و جلب توجه نمی‌کند، انتخاب اول بسیاری از بیماران است. البته بریس شفاف قدری شکننده است و جایگذاری آن زمان‌برتر از بریس فلزی است. به علاوه چون نگهداری ارتودنسی با براکت سرامیکی مشکل‌تر است، هزینه و زمان کلی درمان نیز افزایش می‌یابد.
بریس لینگوال: بریس زبانی پشت دندان‌ها قرار می‌گیرد و اصلاً مشخص نیست، اما از آنجایی که عمل جایگذاری آن پیچیده است، پرهزینه‌تر از بریس فلزی است.

مقالات مرتبط

تماس با ما