پر کردن و ترمیم دندان: کامپوزیت، آمالگام، سرامیک و بررسی هزینه

دندانپزشک برای درمان پوسیدگی دندان قسمت های پوسیده دندان را خارج می سازد و سپس به جای آن‌ها از مواد پر کردن دندان استفاده می کند. مواد پر کننده همچنین برای ترمیم دندان شکسته و دندان هایی که به دلیل استفاده نامناسب فرسوده شده اند و طرح لبخند نامطلوبی برای ما درست کرده اند (برای مثال ناشی از دندان قروچه یا گاز گرفتن حلزون شکل) مورد استفاده قرار می گیرند. بزرگترین مزیت  پر كردن دندان با كامپوزيت این است که برای تعبیه آن نیاز به تراشیدن دندان، کم می شود. یعنی پس از برداشت پوسیدگی ها اغلب تراش بیشتری لازم نیست. کوچکترین اجزا باقی مانده از دندان مفید ند و به بیشتر چسبیدن ماده و دندان کمک می نمایند. بنابراین بافت دندانی بیشتری باقی می ماند.
تولید این ماده در دندان پزشکی انقلابی ایجاد کرد زیرا در گذشته به واسطه یک پوسیدگی کوچک، دندان پزشک مجبور بود حفره مشخصی برای گیرکردن آمالگام ایجاد کند اما با ورود کامپوزیت تراش دندان ها محافظه کارانه تر شد. با این وجود اگر چه کامپوزیت ها رنگی مطلوب دارند و به دندان می چسبند، ولی به واسطه حساسیت کاربردشان ، شکست های بیشتری نسبت به آمالگام نشان می دهند. مراحل پر کردگی با کامپوزیت دقیق تر و وقت گیر تر است. کامپوزیت پس از سفت شدن نهائی اندگی منقبض می شود و هر چقدر حجم پرکردگی بیشتر باشد این انقباض بیشتر خواهد بود. این انقباض کیفیت یک پارچگی بین دندان و ماده را از بین می برد.

پر کردن و ترمیم دندان

از دیگر معایب و عوارض کامپوزیت دندان جذب آب و رنگدانه، طی مرور زمان است. در ادامه این روش ترمیم دندان با انواع مواد پر کننده مانند کامپوزیت ونیر دندان و آمالگام که برای اصلاح طرح لبخند نیز می توانند مورد استفاده قرار گیرند، شرح داده می شود. لامینیت یا لمینت دندان یا ونیر دندان یک روش دندان پزشکی زیبایی است که در آن یک پوسته یا لایه به رنگ دندان از جنس پرسلاین یا کامپوزیت دندان، چینی و سرامیکی بر روی سطح دندان های شما قرار می گیرد. به این ترتیب مشکلات ظاهری مینای دندان، دندان های نا منظم یا فواصل موجود بین دندان ها،انجام ارتودنسی، تغییر رنگ، بریدگی و ترک خوردگی دندان ها و سایر مشکلات احتمالی مربوط به ظاهر دندان با لمینیت دندان همگی اصلاح شوند. ونيرها روکش‌هاي بسيار نازکي از جنس سراميک (پورسلاين) يا يک کامپوزيت رزيني هستند که بر روي سطح جلويي دندان‌ها چسبانده مي‌شود تا لکه‌هاي رنگي روي دندان را بپوشاند، ونیر دندان درخشندگي دندان‌ها را بيشتر و لبخند شما را زيباتر می کند. قیمت لامینت دندان (ونیر) از هزینه باندینگ رزین کامپوزیتی بسیار بیشتر است.

پر کردن و ترمیم دندان پوسیده

پر کردن دندان پروسه‌ای است که طی آن بخش آسیب دیده و ساییده شده دندان خارج میشود و حفره ایجتد شده با مواد پرکننده مناسب پر میشود تا از آسیب‌های بعدی جلوگیری شود و ظاهر و کارایی دندان ترمیم شود. ماده جایگزین شده که به آن پرکننده گفته میشود ممکن است از طلا، نقره، آمالگام،رزین کامپوزیت، گلاس آینومر، یا پورسلین ساخته شده باشند که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و با توجه به شرایط خاص هر بیمار پرکننده مناسب آن استفاده میشود.

کلینیک دندانپزشکی سروش واقع در اصفهان به پشتوانه تجربه و دانش تیم تخصصی خود و برخورداری از متخصصان مجرب و همچنین استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها و پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها و بهره‌گیری از مرغوب‌ترین مواد و هزینه‌های قابل قبول و مناسب، بهترین نتایج ممکن را در زمینه دندانپزشکی به بیماران ارائه می‌دهد. جهت انجام مشاوره و رزرو نوبت در کلینیک دندانپزشکی سروش لطفا از راه های ارتباطی زیر اقدام کنید.

32298102-32285822-32285810 -32280376 (031)

تشخیص پوسیدگی


تشخیص پوسیدگی دندان

دندانپزشک برای اینکه متوجه شود که دندان پوسیده شده یا نه و نیاز به پرکردن دندان دارید یا نه، از روش های متعددی استفاده می کنند و برای برخی که نیاز به سفید کردن دندان (بلیچینگ) دارند انجام می دهد.روش های معاینه که شامل:

  • معاینه ظاهری دندان: بعضی از نقاط تغییر رنگ یافته روی دندان نشان دهنده پوسیدگی هستند، اما همه آنها این گونه نیستند. دندانپزشک از یک ابزار فلزی نوک تیز به نام اکسپلورر برای جستجوی پوسیدگی احتمالی استفاده می کند. مینای دندان سالم سفت است و فشار این ابزار فلزی را تحمل می کند. مینای دندان پوسیده نرم تر است. ابزار فلزی کمی به مینای پوسیده می چسبد. باید با دقت از این ابزار استفاده کرد. اعمال فشار بیش از حد با ابزار اکسپلورر باعث وارد شدن آسیب به دندان سالم می شود. این ابزار همچنین می توان باکتری را گسترش داده و باعث پوسیدگی دندان های دیگر شود.
  • رنگ مخصوص تشخیص پوسیدگی: این رنگ را می توان روی دندان ها ریخت. این رنگ تنها به نواحی پوسیده می چسبد.
  • تصویر برداری با اشعه ایکس: تصاویری که با اشعه ایکس گرفته می شود می توانند پوسیدگی که در مینا در کناره های دندان ها، در جایی که دندان ها به هم می رسند و همچنین در عاج دندان که زیر مینای دندان قرار دارد را نشان دهند. این تصاویر اغلب در تشخیص پوسیدگی های کوچکتر در سطوح بالایی چندان دقیق نیستند. مواد پر کردن دندان یا ترمیم دندان که بر روی دندان ها قرار گرفته اند نیز مانع از تشخیص پوسیدگی با این تصاویر می شود.
  • آشکار سازی پوسیدگی با استفاده از فلورسانس لیزر: با استفاده از این روش تغییرات ناشی از پوسیدگی مورد محاسبه قرار می گیرد. این روش مخصوصا برای حفره ها و شکاف های سطوح بالایی دندان های آسیاب مناسب است. پوسیدگی تنها دلیل پر کردن دندان نیست. دلایل دیگری که مستلزم این نوع ترمیم دندان می باشد از قرار زیر می باشند: باندینگ دندان
  1. دندان شکسته و ترک خورده
  2. فرسوده شدن دندان در اثر دندان قروچه
  3. استفاده از دندان برای باز کردن خوراکی ها، وسایل

ترمیم دندان شیری کودکان


ترمیم دندان شیری کودکان

بسیاری از مواقع ما با یک دو راهی درباره لزوم پر کردن دندان برای درمان پوسیدگی های ایجاد شده بر روی دندان های شیری و کاشت ایمپلنت دندان کودکان مواجه می شویم. در این رابطه والدین اغلب بیان می کنند با توجه به این که دندان های شیری موقت هستند، آیا می توان آنها را به راحتی کشید یا نیاز به ترمیم این دندان ها مشابه دندان های دائمی وجود دارد.

دندان های شیری کودکان نقش بسیار مهمی در جویدن غذا و تکلم  دارند. این دندان ها به عنوان یک فضانگهدارنده برای دندانهای دائمی زیرین خود هستند، حضور آن ها باعث میشود دندان های دائمی در زمان مناسب و در محل صحیح رشد کنند.برای ترمیم دندان شیری کودکان می توان از روکش دندان با جنس استیل ضد زنگ، کامپوزیت، آمالگام، گلاس آینومر، روکش طلا، سرامیک، استفاده کرد.اگر چاره اي جز کشيدن دندان نباشد، از فضاي نگهدارنده جهت جلوگيري از عوارض بعدي استفاده می شود.

دندان های اولیه یا دندان های شیری دارای نقش بسیار با اهمیت در زندگی کودک است و می تواند فضای مناسب برای رشد دندان های دائمی در دهان را حفظ نماید. اگر دندان شیری کودک قبل از آماده شدن دندان دائمی برای رشد از بین برود، دندان های مجاور آن از محل صحیح خود حرکت کرده و فضای خالی ایجاد شده به خاطر دندان از بین رفته را پر می کنند. این موضوع باعث ایجاد مشکلات جدی برای رشد دندان های دائمی و جوانه زدن آنها در دهان می شود. به این ترتیب دندان های شیری باید به عنوان راهنما برای ایجاد مسیر رشد مناسب برای رشد دندان های دائمی در دهان کودک باقی بمانند.

انواع مواد پر کردن دندان

در ادمه انواع مواد پر کردن دندان و روش سفید کردن دندان به همراه ماندگاری و مزایا و معایب آنها شرح داده شده است.

آمالگام

پر کردن دندان آمالگام

آمالگام ارزانترین ماده پر کننده دندان است. این ماده بسیار سخت و بادوام است و کار با آن نسبتا ساده. با وجود این مزایا میتوان از حالت نامطلوبی که هنگام پر کردن دندان در دهان ایجاد میکند چشم پوشی کرد. آمالگام به صورت مکانیکی در حفره دندان نگه داشته میشود زیرا نمیتواند به دندان بچسبد. بنابراین هنگام ترمیم با این ماده مقدار بیشتری از دندان باید تراشیده شود. به نظر میرسد در این روش میزان آسیب به مینای دندان بیشتر از سایر روش‌هاباشد که ممکن است به ترک خوردن دندان و در نهایت روکش کردن آن منجر شود.

مزایا

  • مواد پرکننده آمالگام مستحکم هستند و می توانند نیروهای عمل جویدن را تحمل کنند.
  • هزینه و قیمت پرکردن دندان کمتری در مقایسه با دیگر مواد دیگر دارد.
  • پر کننده های آمالگام را در یک جلسه می توانند در دندان قرار داده شوند.
  • نسبت به رزین کامپوزیت دندانی در طول فرآیند پر کردن حساسیت کمتری به رطوبت دارند.

معایب

  • با رنگ دندان های شما انطباق ندارد.
  • مواد پر کردن آمالگام در طول زمان خورده شده و تیره می شود.
  • ماده پر کننده آمالگام سنتی به دندان به خوبی نمی چسبد. بنابراین دندان پزشک ممکن است برای ایجاد یک بسته مستحکم بخش بیشتری از دندان را جدا کند.

رزین کامپوزیت دندان

رزین کامپوزیت دندان

ترمیم دندان مواد رزین کامپوزیت دندان که به آن پر کردن دندان با مواد سفید نیز می گویند، ترکیبی از پلاستیک و ذرات شیشه ای ریز می باشد. میزان ماندگاری پر کردن دندان با کامپوزیت حداقل 5 سال می باشد.

با اینکه دائما به تعداد و کیفیت مواد پرکننده دندان افزوده میشود اما تاکنون هیچ رزین کامپوزیتی سخت‌تر و بادوام‌تر از آمالگام، طلا، و پورسلین ساخته نشده است. این بدین معناست که کامپوزیت‌ها سریع‌تر از مواد نام برده ترک میخورند و نیز سریع‌تر به تعویض نیاز پیدا میکنند. برای استفاده از رزین کامپوزیت به شرایط بسیار مطلوبی نیاز است تا ترمیم دندان با موفقیت انجام شود. اگر پزشک نتواند طی ترمیم با کامپوزیت، دندان را کاملا خشک نگه دارد ترمیم موفقیت‌آمیز نخواهد بود. در ترمیم با رزین کامپوزیت نیازی به تراشیدن میزان زیادی از دندان نیست زیرا این ماده برخلاف آمالگام به صورت شیمیایی به دندان میچسبد. از آنجا که رزین کامپوزیت‌ها بسیار نازک و ظریف هستند، با گذشت زمان تغییر رنگ میدهند و در صورتی که در ظاهر فرد مشکلی ایجاد کنند ممکن است نیاز به تعویض داششته باشند.

مزایا

  • مواد پر کردن دندان رزین کامپوزیت با رنگ دندان مطابقت دارند.
  • پر کردن دندان در یک جلسه به انجام می رسد. برای روکش دندان به دو جلسه نیاز است.
  • مواد پر کننده کامپوزیت مستقیما به دندان می چسبند. این کار باعث می شود که دندان به نسبت زمانی که پر کننده آمالگام در آن استفاده می شود، مستحکم تر باشد.
  • به نسبت مواد پر کننده آمالگام به هندپیس کاری کمتری نیاز است. این مساله به این دلیل است که دندان پزشک برای مستحکم کردن مواد پر کننده نیازی به شکل دهی فضای زیاد نیست. فرآیند باندیگ باعث نگه داشته شدن رزین کامپوزیت در دندان می شود.
  • مواد پر کننده دندان و روکش های کامپوزیت غیرمستقیم گرما دیده می شود. این مرحله باعث افزایش استحکام آنها می شود.
  • رزین کامپوزیت دندان را می توان برای ترمیم دندان در کنار مواد دیگری مثل گلاس اینومر مورد استفاده قرار می گیرد تا مزایای هر دو ماده  را ارائه کند.

معایب

  • معمولا هزینه کامپوزیت دندان به نسبت مواد پر کننده آمالگام بیشتر است..
  • اگر چه این نوع پر کننده نسبت به فرسایش مستحکم تر و مقاوم تر شده اند، مشخص نیست که آیا آنها تحت فشار جویدن به اندازه مواد پر کننده آمالگام می توانند دوام بیاورند یا خیر
  • کامپوزیت دندان ممکن است در حین قرار داده شدن آب برود و شکاف هایی بین دندان و ماده پر کننده ایجاد کند. این مساله باعث می شود که در نواحی که ماده پر کننده به خوبی با دندان شما تماس ندارد، پوسیدگی بیشتری ایجاد می شود. وقتی دندان پزشک در این نوع پر کردن دندان کامپوزیت را در لایه های باریک تر قرار دهد، نشتی کاهش می یابد.
  • قرار گرفتن در مدت زمان بیشتری در دندان مستحکم می شود. علت این امر این است که آنها معمولا به صورت لایه لایه قرار داده می شوند. زمان و کار بیشتری که این مواد پرکننده نیاز دارند نیز باعث افزایش هزینه پرکردن دندان می شود.
  • در صورتی که دندان پزشک برای ایجاد روکش در طول مدتی که شما منتظر هستید، آمادگی نداشته باشد، مواد پرکننده و روکش های غیرمستقیم حداقل به دو جلسه درمانی نیاز دارد. دندان پزشک در جلسه اول قالب می گیرد و در جلسه دوم ماده پر کننده یا روکش را قرار می دهد.

مواد دیگر

سرامیک ها که اغلب از چینی ساخته می شود نسبت به مواد رزین کامپوزیت دندان به لکه افتادن مقاوم تر هستند، اما ساینده تر نیز هستند. این ماده عموما بیش از 15 سال ماندگاری دارد و قیمت پر کردن دندان با این روش زیاد می باشد. در شکل زیر نمونه ای از ترمیم دندان با این سرامیک را می توانید مشاهده کنید.

گلاس اینومور از آکرلیک و نوع خاصی از ماده شیشه ساخته شده است. این ماده عموما برای پر کردن  در زیر خط لثه و پر کردن دندان در کودکان مورد استفاده قرار می گیرد در این روش نیز استفاده از هندپیس مورد نیاز می باشد. گلاس اینومور فلوئورید آزاد می کنند که به محافظت از دندان در برابر پوسیدگی بیشتر کمک می کنند. با این حال، این ماده نسبت به رزین کامپوزیت ضعیف تر است و نسبت به فرسایش و شکستگی آسیب پذیر است. میزان ماندگاری این ماده معمولا پنج سال یا کمتر است و هزینه ترمیم دندان با آن با تقریبا با رزین کامپوزیت یکسان می باشد.

طلا

پر کردن دندان با طلا

طلا قدیمی‌ترین ماده پرکننده دندان است. این ماده بسیار پایدار است اما مسلما از نظر ظاهری از مطلوبیت بالایی برخوردار نیست و اگر مسئله زیبایی آن مطرح نبود قطعا بهترین ماده پرکننده دندان محسوب میشد. پر کردن دندان با طلا کاری دشوار و از نظر تکنیکی حساس است. کسانی که طلا را برای پر کردن دندان خود انتخاب میکنند لازم است دو بار به دندان پزشک مراجعه کنند زیرا ساخت این ماده در آزمایشگاه انجام میشود. به علاوه ماده اصلی تشکیل دهنده این ماده پرکننده (طلا) ماده‌ای گران قیمت است به همین دلیل پر کردن دندان با طلا بسیار پرهزینه خواهد بود. به طور کلی این ماده برای ترمیم دندان‌های جلو کاربرد زیادی ندارد.

مزایا: پایداری بسار زیاد ( بهترین پر‌کننده نازیبا)

معایب: هزینه بسیار زیاد، نیاز به دو جلسه درمانی، حساسیت تکنیکی بالا

مواد پرکننده موقتی

یک ماده پر کننده دندان موقتی (معمولا سفید، خاکستری یا زرد کمرنگ) 5 به بیش از یک جلسه درمانی نیاز است. و معمولا در موارد زیر رانجام می شود:

  • دندان پزشک می خواهد برای یک دوره زمانی کوتاه برای ترمیم دندان صبر کند.
  • پوسیدگی و حفره عمیقی دارید (حاوی عصب و عروق خونی) که در طول درمان بدون پوشش می ماند.
  • به درمان اضطراری دندان نیاز داشته باشید.

یک پر کردن دندان موقتی باعث می شود که دندان شما وضعیت بهتری پیدا کند. دلیل این امر این است که ماده پرکننده دندان را محکم می چسباند و از پالپ در برابر باکتری محافظت می کند و حساسیت را کاهش می دهد.

مواد پر کننده موقتی عموما برای همیشه ماندگار نیستند. این مواد عموما در عرض یک یا دو ماه می افتند، می شکنند یا دچار فرسایش می شود. در صورتی که ماده پر کننده موقتی روی دندان شما گذاشته شده باشد، حتما برای قرار داده شدن ماده پر کننده دائمی به دندان پزشک مراجعه کنید. در صورتی که این کار را انجام ندهید، دندان شما عفونی می شود یا مشکلات دیگری دارید.

مراحل


مراحل پرکردن دندان

وقتی برای پر کردن دندان به دندان پزشک مراجعه می کنید، برای بی حسی به شما داروی بی حسی موضعی تزریق می شود. سپس، دندان پزشک ترمیم دندان را با برطرف کردن پوسیدگی با هندپیس شروع می کند. هندپیس از مخروط های فلزی که فرز نامیده می شوند برای برش مینا و خارج سازی پوسیدگی استفاده می کند. فرزها شکل ها و اندازه های زیادی دارند. دندان پزشک فرز هایی را مورد استفاده قرار می دهد که برای اندازه و محل پر کردگی دندان پوسیده شما مناسب هستند. پر کردن دندان با لیزر نیز یکی از روش های ترمیم دندان می باشد.

در ابتدا، دندان پزشک از یک لیزر پر سرعت (لیزری که صدای ناله آشنایی دارد) برای خارج ساختن پوسیدگی و مینای بدون محافظ دندان استفاده می کند. وقتی هندپیس به عاج دندان یا لایه دوم دندان رسید، دندان پزشک هندپیس کم سرعت تری را مورد استفاده قرار می دهد. این کار به این دلیل صورت می گیرد که عاج دندان نرم تر از مینای دندان است. وقتی پوسیدگی از بین رفت، دندان پزشک فضا را برای پر کردن دندان آماده می سازد. انواع مختلف مواد پرکننده به روش های شکل دهی مختلف نیاز دارد تا از استحکام آنها اطمینان حاصل شود.  دندان پزشک از یک ماده کف بندی برای محافظت از پالپ دندان (جایی که عصب ها قرار دارند) روی دندان قرار می دهد. ماده کف بندی  از  گلاس اینومر، اکسید روی و اوژنول یا ماده دیگری ساخته می شوند. بعضی از این موارد برای محافظت از بروز پوسیدگی ریشه دندان بیشتر فلوئورید آزاد می کنند.

اگر دندان پزشک از موادی مانند آمالگام باند برای ترمیم دندان استفاده کند. دندان پزشک قبل از قرار دادن ماده پرکننده، از یک ژل اسید اچ استفاده می کند. این کار باعث بوجود آمدن حفره های ریز در سطح مینای دندان می شود. وقتی دندان پزشک ماده پر کردن دندان را بر روی دندان قرار می دهد، ماده کامپوزیت دندان در حفره ها قرار داده می شود. یک ماده باندینگ دندان نیز مورد استفاده قرار می گیرد تا ماه پرکننده به دو شکل با دندان پیوند ایجاد کند. باندینگ دندان عموما با مواد پرکننده کامپوزیت دندان صورت می گیرد. باندینگ دندان که با کامپوزیت‌های دندان صورت می‌گیرد، یک نوع ترمیم همرنگ دندان است که با استفاده از چسب مخصوص بر روی دندان‌ها قرار گرفته و با نور مخصوص در محل محکم می‌شود. دلیل استفاده از اصطلاح باندینگ برای این روش این است که این ترمیم بر روی دندان محکم می‌شود.با تقبل هزینه کامپوزیت ونیر ،  کامپوزیت دندان معمولاً برای اهداف زیبایی و برای بهبود ظاهر یک دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع مشخصی از مواد پر کردن دندان با یک نور مشخص سفت می شود. دندان پزشک با این مواد پر کننده ها ماده را لایه بندی می کند و چندین مرتبه برای انداختن یک نور روشن بر رزین کار خود را متوقف می کند. این کار باعث سفت شدن ماده و استحکام آن می شود. در نهایت، بعداز تقبل هزینه باندینگ دندان و وقتی ماده  پرکننده روی دندان قرار داده شد، دندان پزشک با استفاده از هندپیس دندان را پرداخت کاری و براق می کند.


مراقبت های بعدی


مراقبت پس از پر کردن دندان

پس از پر کردن دندان ها، بعضی از افراد دچار حساسیت می شود. دندان نسبت به فشار، هوا، غذاهای سرد یا شیرین حساس می شوند. مواد پر کننده کامپوزیت دندان اغلب باعث حساسیت می شود، اما انواع دیگری از مواد پر کننده نیز باعث حساسیت می شوند. شایع ترین علت درد پر کردن دندان پس از از بین رفتن اثر داروی بی حسی این است که ماده پر کننده بیش از حد بالا قرار داده شده است. در سریع ترین زمان ممکن به دندان پزشک مراجعه کنید تا ارتفاع ماده پر کننده را کاهش دهد.

در اغلب موارد دیگر ترمیم دندان، حسایست در عرض یک یا دو هفته کاهش پیدا می کند.  تا آن زمان، سعی کنید با مراقبت از ترمیم دندان‌ از هر کاری که باعث بروز حساسیت می شود خودداری کنید. در صورتی که دندان شما شدیدا دچار حساسیت شده باشد یا حساسیت شما پس از دو هفته کاهش پیدا نکند، به دندان پزشک مراجعه کنید. در صورتی که حساسیت پیدا کرده اید آن را به پزشک اطلاع دهید. دفعه بعدی که به پر کردن دندان خود نیاز پیدا می کنید، دندان پزشک از ماده متفاوتی استفاده می کند و تغییراتی برای کاهش حساسیت انجام می دهد. هر فرد واکنش متفاوتی به مواد مختلف نشان می دهد. دکتر دندانپزشک نمی تواند پیش بینی کند که دندان شما چه واکنشی به یک ماده خاص نشان می دهد.

وقتی در مورد حساسیت با دندان پزشک خود صحبت می کنید، سعی کنید تا حد امکان آن را با دقت توصیف کنید. این اطلاعات به دندان پزشک کمک می کند تا مشخص کند چه نوع ترمیم دندانی پس از آن باید صورت بگیرد. دندان پزشک ماده پر کننده را در می آورد و ماده جدیدی را قرار می دهد. او یک ماده کف بندی یا عامل بی حس کننده نیز روی دندان قرار می دهد. در صورتی که عمق پر کردن دندان زیاد باشد، برای حل مشکل به عصب کشی دندان نیاز خواهید داشت.

دندان پزشک پس از آن که ماده پر کننده قرار داده شد، دندان را صیقل می دهد، اما گاهی اوقات لبه های تیز باقی می ماند. شما به دلیل بی حسی شاید در ابتدا متوجه این موضوع نشوید. در صورتی که به این مشکل پی بردید، با دندان پزشک خود تماس بکیرید و برای جلوگیری از آسیب وارد شدن به زبان یا دهان هر چه سریع تر آن را صاف کنید.

چه زمانی ترمیم دندان نیاز به تعویض دارد


ترمیم دندان معمولا سال‌های زیادی سالم می‌ماند و نیازی به تعویض ندارد، اما گاهی ممکن است در اثر جویدن‌ زیاد در طول سالیان از دندان خارج شود. اگر شما دندان‌هایتان را محکم بهم فشار می‌دهید یا دندان قروچه میکنیدنیاز به تعویض زود به زود ترمیم دندانتان دارید. اگر روی ترمیم دندان علائمی از قبیل ترک یا ساییدگی مشاهده کردید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید تاآن را تعویض کند. جویدن با ترمیم دندان آسیب دیده باعث شکستن آن میشود، در این صورت نیاز به ترمیم مضاعف دارید که پرهزینه‌تر و مشکل‌تر از پر کردن ساده دندان است. اگر دندان اطراف محل ترمیم شده پوسیده شد، چه ترمیم دندان آسیب دیده باشد چه سالم مانده باشد، پزشک به جای پر کردن دوباره با گذاشتن تاج دندان را درست میکند.

چه زمانی ترمیم دندان نیاز به تعویض دارد

مشکلات احتمالی ترمیم دندان


مهم است که مشکلات ترمیم دندان را بدانید. در این صورت میتوانید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا در صورت لزوم ترمیم دندانتان درست یا دوباره ترمیم شود.

مشکلات احتمالی ترمیم دندان شامل موارد زیر است:

  • عفونت: گاهی اوقات هنگام اتصال ماده پرکننده به دندان فاصله کوچکی بین آنها بوجود میاید که در این صورت ترمیم دندان باید خارج شود. این فاصله میتواند بستر رشد باکتری‌ها را فراهم کند که باعث پوسیدگی مضاعف دندان میشود. اگر شما این فاصله را بین دندان و ماده پرکننده مشاهده کردید هرچه سریع‌تر ه پزشک مراجعه کنید.
  • آسیب: بعضی وقت‌ها مکن است ترمیم دندان بشکند، ترک بخورد، یا خارج شود. این اتفاقات زمانی رخ میدهند که چیز سفتی را گاز بزنید یا هنگام ورزش کردن به دهانتان ضربه وارد شود. به محض ابنکه آسیبی در ترمیم دندانتان مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید تا از تحریک و عفونت جلوگیری شود.

مشکلات احتمالی ترمیم دندان

هزینه و قیمت


هزینه پر کردن دندان به عوامل متعددی از قبیل نوع ماده پرکننده ای که انتخاب می کنید، بستگی دارد. هزینه ترمیم دندان پوسیده با آمالگام نسبت به هزینه کامپوزیت ونیر دندان ارزان تر در می آید. عوامل دیگری که بر قیمت آن تاثیر گذار هستند دستمزد دندان پزشک، محل دندان پوسیده، نوع بیمه و تعداد دندان هایی که باید پر شوند، می باشد.

ترمیم دندان با پر کردن دندان یک درمان دندانپزشکی شایع می باشد که افراد در هر سنی از کودکان تا بزرگسالان ممکن است از آن استفاده کنند. دندانپزشک یا مرکز دندانپزشکی پس از معاینه و اطمینان از نیاز به ترمیم دندان در مورد انواع مواد پر کردن دندان مانند کامپوزیت دندان و… با شما صحیت می کند. در طول این درمان شما دندان دردی حس نخواهید کرد اما به دلیل استفاده از مواد بی حسی ممکن است دندان پوسیده ترمیم شده بلندتر باشد که در این صورت با مراجعه به دندان پزشک به سادگی می توانید نسبت به درمان آن اقدام کنید. هزینه اصلاح طرح لبخند لثه ای به شرایط بیمار و مقدار بافت لثه درمان شده بستگی دارد. بعد از معاینه دندان ها توسط دندان پزشک و مشاوره با بیمار درباره هزینه اصلاح لبخند لثه ای با لیزر، تخمین هزینه جراحی لثه و سایر هزینه های بیمار امکان پذیر شده و اطلاعات لازم در این رابطه در اختیار بیمار قرار خواهد گرفت.

مقالات مرتبط

پروتز ثابت دندان

اندام ساختگی، برسازه یا اندام مصنوعی ، سازه‌ای است که با بازسازی بخش‌هایی از بدن با روش برسازی یا اندام‌سازی یا اندام مصنوعی گفته می‌شود.

مطالعه »
تماس با ما