ایمپلنت دندانی یک قطعه تیتانیومی یا زیرکونیومی است که طی یک عمل جراحی در استخوان فک قرار میگیرد تا از روکش، پل یا سیستم دندان مصنوعی محافظت کند. ایمپلنت به عنوان ریشه دندانی عمل میکند که به دلایل متعددی از بین رفته یا کشیده شده است. اگر شما ساکن شهر اصفهان هستید و نیاز به کشیدن دندان دارید یا به دلایل مختلفی باید دندان شما تخلیه شود میتوانید برای پر کردن جای خالی دندان خود به متخصص ایمپلنت در اصفهان مراجعه کنید. متخصص ایمپلنت در جلسه اول به ارزیابی شرایط دهان شما میپردازد و نیاز به کاشت ایمپلنت و کشیدن دندان را مشخص خواهد کرد و در صورتی که به ایمپلنت نیاز داشته باشید و مدت زمانی که پس از کشیدن دندان امکان کاشت ایمپلنت وجود دارد را مشخص خواهد کرد. پس از این مراحل دندانپزشک به طراحی برنامه درمانی مخصوص شما خواهد پرداخت.
انواع ایمپلنت دندان
همانطور که انواع مختلفی از فیلینگ یا روکش دندان وجود دارد انواع متعددی از ایمپلنت دندانی نیز در بازار یافت میشود. در چند دهه گذشته شکل و ظاهر ایمپلنت پیشرفتهای متعددی داشته است تا ایمپلنت بتواند عملکرد و ساختار طبیعی دندان را تقلید کند. ایمپلنت از خراب شدن دندانهای مجاور جلوگیری میکند و امکان حفظ کردن آنها را فراهم مینماید. ایمپلنت با توجه به محل قرارگیری آنها درون دهان در شکل و اندازههای متفاوتی وجود دارد. در اکثر نقاط دهان معمولاً از سه نوع رایج ایمپلنت استفاده میشود که عبارتند از مینی ایمپلنت، ایمپلنتهای معمولی و ایمپلنت پرسلینی. در حال حاضر متخصص ایمپلنت در اصفهان دیگر از روشهای پر تهاجم استفاده نمیکند. در حقیقت امروزه ایمپلنت با کمترین تهاجم و به وجود آوردن مشکلات زیبایی درون استخوان فک قرار داده میشود و بیمار میتواند به انجام فعالیتهای طبیعی روزمره خود بپردازد.
انواع قدیمی ایمپلنت
معمولا بهترین نوع ایمپلنت، ایمپلنت تیتانیومی است هیچ گونه آلرژی به وجود نمیآورد و قرار دادن آن در درون بدن سلامت سایر اعضای بدن از قبیل استخوان را به خطر نمیاندازد. در حقیقت تیتانیوم فلزی است که برای تعویض مفاصل نقاط مختلف بدن نیز مورد استفاده قرار میگیرد. یکی دیگر از ویژگیهای منحصر به فرد تیتانیوم این است که فرآیند پیوند آن با استخوان به سرعت انجام میشود این امر بدین معنا است که ساختار استخوانی میتواند تیتانیوم را حس کند و به ایجاد زائدههای کلسیمی جدید در اطراف آن بپردازد به نحوی که با ایجاد یک لایه نازک استخوان در اطراف ایمپلنت به طور دائمی با استخوان پیوند میخورد. پس از آنکه ایمپلنت تیتانیومی با استخوان فک پیوند خورد احتمال شکست ایمپلنت بسیار پایین است به همین دلیل طول عمر بسیار بالایی دارد. یکی دیگر از مزایای ایمپلنت تیتانیومی این است که بسیار بادوام است. به نحوی که ایمپلنت تیتانیومی در مقایسه با دندان طبیعی استحکام بالاتری دارد به همین دلیل متخصصین ایمپلنت در اصفهان از این نوع ایمپلنت برای ترمیم چندین دندان استفاده میکنند.
انواع مختلف ایمپلنت سرامیکی/ پرسلینی
نقاط مختلفی از لثه که دچار عقب رفتگی شدهاند میتوانند باعث نمایان شدن ریشه عصب شوند به نحوی که برخی از نقاط ایمپلنت دندانی با روکش پوشانده نمیشود. در چنین شرایطی هنگامی که شما لبخند میزنید و ایمپلنت تیتانیومی یا اباتمنت شما نمایان میشود در امتداد خط لثه لکههای تیره به چشم خواهد خورد. هنگامی که دندانپزشک به کاشت ایمپلنت در دندانهای ردیف جلو میپردازد نمایان شدن ایمپلنت تیتانیومی بر نتایج حاصل از درمان و زیبایی لبخند تاثیرات منفی خواهد گذاشت. در این شرایط متخصص ایمپلنت در اصفهان استفاده از ایمپلنت سرامیکی به جای ایمپلنت تیتانیومی را توصیه میکند.
ایمپلنت سرامیکی به یک ساختار سرامیکی جامد یا ساختار زیرکونیومی گفته میشود که ریشه ایمپلنت و اباتمنت یکی هستند. این طراحی منحصر به فرد به دندانپزشک برای خلق لبخند زیبا و نتایج مورد انتظار بیمار کمک میکند. در صورتی که یک قسمت از ایمپلنت یا اباتمنت نمایان شود هیچ گونه لکه خاکستری رنگی در حفره دهان مشخص نخواهد شد و فقط رنگ سرامیک بین روکش و خط لثه به چشم میخورد که جلب توجه نخواهد کرد. استفاده از ایمپلنت سرامیکی به افرادی که نگران زیبایی لبخند خود یا عقب رفتن لثه هستند اطمینان خاطر میدهد که هیچ گونه مشکلی نخواهند داشت.
مینی ایمپلنت
گاهی اوقات بیماران با جملاتی از قبیل “شما متقاضی مناسبی برای کاشت ایمپلنت نیستید، یا فضای کافی برای کاشت ایمپلنت وجود ندارد” مواجه میشوند. در نتیجه آنها دچار دلسردی و ناامیدی میشوند و تصور میکنند که هیچ راهی برای پر کردن جای خالی دندان آنها وجود ندارد. اما خبر خوبی برای این گروه از افراد داریم که از همه جا ناامید شدهاند. مینی ایمپلنت یک نوع ایمپلنت است که به این افراد کمک میکند جای خالی دندان از دست رفته خود را پر نمایند. همانطور که از نام این نوع ایمپلنت مشخص است در مقایسه با ایمپلنت معمولی کوچکتر هست و طول و قطر آنها نصف ایمپلنت معمولی میباشد.
مینی ایمپلنت در نقاطی که دندانها بسیار به هم نزدیک هستند و امکان کاشت ایمپلنت معمولی وجود ندارد گزینه بسیار خوبی محسوب میشوند. از آنجایی که مینی ایمپلنت فضای کمی را اشغال میکند و فقط قسمت کوچکی از استخوان فک را درگیر میکند در مقایسه با ایمپلنت معمولی انعطاف پذیری بیشتری دارد. استفاده از ایمپلنت باعث میشود که شما به انجام دادن روشهای درمانی مختلفی از قبیل پیوند استخوان یا جراحی لیفت سینوس نیاز نداشته باشید. در صورتی که قصد دارید دندان مصنوعی متحرک داشته باشید میتوانید از مینی ایمپلنت بهره بگیرید. در این شرایط معمولاً شما به دو تا چهار ایمپلنت نیاز دارید. با توجه به پیوستگی پروتز امکان استفاده از چند مینی ایمپلنت برای سوار کردن دندان مصنوعی وجود دارد. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که به علت کوچک بودن سایز، مینی ایمپلنت نمیتواند مانند ایمپلنت معمولی فشار یا وزن زیادی را تحمل کند به همین دلیل برای دندانهایی مورد استفاده قرار میگیرد که فشار کمی به آنها وارد میگردد. به این ترتیب میتوان گفت که مینی ایمپلنت برای دندانهای ردیف جلو یا دندانهای آسیاب مورد استفاده قرار نمیگیرد.
ایمپلنت مورد نیاز هر فرد چگونه انتخاب میشود؟
در اکثر موارد دندانپزشک استفاده از ایمپلنت تیتانیومی را ترجیح میدهد اما گاهی اوقات به دلایل مختلف امکان استفاده از این ایمپلنت وجود ندارد و پزشک از انواع دیگری از ایمپلنت استفاده مینماید. هنگامی که شما برای مشاوره به دندان پزشک مراجعه میکنید با شما در خصوص انتخاب بهترین نوع ایمپلنت و علت پیشنهاد آن صحبت خواهد کرد. در صورتی که دندانپزشک قصد استفاده از ایمپلنت تیتانیومی را داشته باشد مراحل بعدی درمان را آغاز خواهد کرد. در غیر این صورت دندانپزشک از انواع مختلفی از جایگزینهای ایمپلنت مانند مینی ایمپلنت یا ایمپلنت سرامیکی استفاده خواهد کرد.
چگونه بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان را انتخاب کنیم؟
برای آنکه فرایند کاشت ایمپلنت با موفقیت انجام شود و شما به نتایج مورد انتظار خود دست پیدا کنید باید به بهترین متخصص ایمپلنت مراجعه نمایید. از آن جایی که شرایط همه افراد شبیه هم نیست دندانپزشک از یک روش درمانی مشابه برای همه افراد استفاده نخواهد کرد. پیدا کردن یک دندانپزشک با تجربه که سابقه زیادی در زمینه کاشت ایمپلنت دارد مهمترین فاکتوری است که در هنگام کاشت ایمپلنت باید به آن توجه داشته باشید تا نتایج به دست آمده رضایت بخش باشد.
برنامه زمانی کاشت ایمپلنت
احتمالاً شما هم با این سوال مواجه شدهاید که فرآیند کاشت ایمپلنت در اصفهان چقدر طول میکشد؟ با توجه به سلامت دهان و دندان شما معمولاً حدود چهار تا شش ماه یا نهایتاً دوازده ماه طول میکشد تا فرایند کاشت ایمپلنت انجام شود. در بخش زیر فرآیند کاشت ایمپلنت را به صورت مرحله به مرحله برای شما توضیح میدهیم.
مشاوره اولیه – 1 روز
مشاوره اولیه شما با دندانپزشکتان تعیین میکند که آیا شما متقاضی مناسبی برای کاشت ایمپلنت هستید یا خیر. دندانپزشک پس از ارزیابی کامل حفره دهان نظر خود را در خصوص سلامت دهان برای کاشت ایمپلنت اعلام خواهد کرد. در صورتی که شما متقاضی مناسبی برای کاشت ایمپلنت باشید برنامه درمان طراحی خواهد شد.
جراحیهای قبل از کاشت ایمپلنت – ۳ تا ۱۲ ماه
در برخی موارد قبل از کاشت ایمپلنت بیمار به انجام برخی عملهای جراحی مانند پیوند استخوان برای بازسازی استخوان فک، کشیدن دندان به منظور ایجاد فضای بیشتر برای ایمپلنت، یا آماده سازی استخوان برای نصب ایمپلنت نیاز دارد. این مراحل با توجه به سلامت دهان و وضعیت استخوان فک میتواند حدود ۳ تا ۱۲ ماه طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد و امکان انجام مراحل بعدی فراهم شود.
کاشت ایمپلنت – ۱ تا ۲ هفته
ایمپلنت حدود ۱ تا ۲ هفته پس از جلسه مشاوره نصب میشود. دندانپزشک از برنامه درمان طراحی شده برای قرار دادن ایمپلنت درون لثه و استخوان فک استفاده میکند. پس از نصب ایمپلنت ناحیه مورد نظر تمیز میشود و در صورت نیاز از بخیه استفاده خواهد شد تا فرایند ترمیم به خوبی انجام شود سپس بیمار مرخص میشود و میتواند به منزل برگردد.
دوران بهبود و ترمیم – ۳ تا ۶ ماه یا بیشتر
معمولاً فرآیند بهبود اولیه حدود یک تا دو هفته طول میکشد اما روند پیوند استخوان فک برای ایمپلنت طولانیتر است. این امر بدان معنا است که ایمپلنت باید به یک بخش طبیعی از اجزای حفره دهان تبدیل شود که با توجه به شرایط هر فرد ممکن است حدود ۳ تا ۶ ماه طول بکشد. البته در برخی از افراد فرایند بهبود طولانیتر است.
بازسازی ایمپلنت در دوران بهبود
بازسازی ایمپلنت در دوران بهبود و پس از نصب ایمپلنت انجام میشود و دندانپزشک از شما میخواهد که در این دوران چندین مرتبه به مطب او مراجعه کنید تا شرایط دهان شما را ارزیابی کند. پس از آن که دهان شما بهبود پیدا کرد دندانپزشک اقدام به تهیه قالب لثه، دندان و ایمپلنت خواهد کرد. در لابراتوار از اطلاعات به دست آمده برای تهیه روکش دندان استفاده میشود.
نصب اباتمنت – 1 تا 2 هفته
معمولاً 1 یا 2 هفته قبل از جلسه نهایی دندانپزشک اقدام به نصب اباتمنت خواهد کرد. اباتمنت به قطعهای گفته میشود که ساختار دائمی ایمپلنت روی آن قرار میگیرد. در این مرحله دندانپزشک بافت لثه را کنار میزند، اباتمنت را نصب میکند و سپس دندان موقت را روی آن قرار میدهد تا فرآیند بهبود لثه شروع شود.
نصب نهایی روکش دندان – 1 روز
معمولاً حدود یک تا دو هفته پس از نصب اباتمنت شما میتوانید برای مرحله نهایی درمان به دندانپزشک خود مراجعه کنید. پزشک، دندان موقت را جدا میکند و از مناسب بودن ایمپلنت برای نصب روکش نهایت مثل مینماید سپس روکش را روی ایمپلنت قرار میدهد و فرایند درمان به اتمام خواهد رسید.
هزینه ایمپلنت در اصفهان
برخلاف آنچه که اکثر افراد تصور میکنند روشهای جایگزین ایمپلنت در مقایسه با ایمپلنت مقرون به صرفه نیستند. به طور کلی هزینه کاشت ایمپلنت با توجه به تعداد ایمپلنت مورد نیاز یا ضرورت انجام پیوند استخوان متفاوت خواهد بود. عوامل مختلفی در تعیین هزینه ایمپلنت نقش دارند که عبارتند از انجام عمل جراحی، پروتز و دستمزد دندانپزشک. دندانپزشک پس از ارزیابی شرایط دهان شما و تعداد ایمپلنت مورد نیاز میتواند اطلاعات لازم در خصوص هزینه درمان را در اختیار شما قرار دهد. در برخی موارد کاشت ایمپلنت در بلند مدت یک اقدام مقرون به صرفه تلقی میشود. از لحاظ مقرون به صرفه بودن ایمپلنت، تحقیقات انجام شده موارد زیر را نشان داده است:
- در مواردی که بیمار به یک ایمپلنت نیاز دارد فرایند درمان در مقایسه با پروتز دندانی ثابت مقرون به صرفهتر است.
- در برخی موارد که فک بافت استخوانی کافی دارد و نیازی به انجام پیوند استخوان نیست فرایند درمان مقرون به صرفه است.
- در مواردی که بیمار به کاشت چندین دندان نیاز پیدا میکند کاشت ایمپلنت پر هزینه است اما در مقایسه با سایر روشهای درمانی موجود مزایای بیشتری دارد و سطح کیفیت زندگی بیمار را افزایش میدهد و بیمار دیگر با مشکلات مرتبط با از دست دادن دندان دست و پنجه نرم نخواهد کرد.