هنگامی که برای مشکلات دهانی و دندانی خود به دنبال یک راه حل هستید، تعدادی از عوامل نیز وجود دارد که باید آنها را مد نظر قرار دهید. همچنین ممکن است برخی از ملاحظات خاص و یا ممنوعیتهایی برای انجام یک درمان خاص وجود داشته باشد. اگر دندان شما افتاده است، ایمپلنت دندان یکی از راه حلهای ممکن است.بعد از کاشت دندان به روش ایمپلنت باید درباره مراقبت های پس از آن نیز اطلاعات کافی داشته باشید تا از آن طریق بتوانید ماندگاری و موفقیت ایمپلنت را افزایش دهید.
دوام و طول عمر ایمپلنت دندان
با توجه به ارزش وقت و هزینه ای که صرف کاشت دندان با ایمپلنت می کنید باید بتوانید مانند یک دندان طبیعی سال های سال از آن استفاده کنید. بدین منظور باید با عامل تاثیر گذار بر طول عمر و دوام ایمپلنت های دندانی آشنایی داشته باشید و بتوانید آنها را تحت کنترل درآورید. کلینیک دندانپزشکی سروش می تواند در این زمینه یاری رسان شما باشد. لطفا برای دریافت مشاوره و رزرو نوبت از کادر تخصصی کلینیک دندانپزشکی سروش با شماره تلفنهای زیر تماس حاصل فرمایید.
031-32298102
32285822
32285810
32280376
مزایای ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان قابلیتهای خوبی را ارائه میدهد و نتیجه آن چیزی تقریبا مشابه با دندان واقعی شما است. پس از کاشت ایمپلنت دندان، شما دوباره قادر به خوردن یک رژیم غذایی کامل میباشید، بدون اینکه نیازی به هیچ روش خاصی برای آماده سازی مواد غذایی پیش از مصرف باشد. هنگامی که آنها نصب شده و تمام دوره بهبود لازم سپری شد، ایمپلنت دندان شما بدون نیاز به هیچ دوره تنظیم و یا تکنیکی که به شما اجازه دهد مانند همیشه صحبت کنید، وجود نخواهد داشت. شما عملا میتوانید فراموش کنید که ایمپلنت دندانی دارید و ظاهر آنها مانند دندان سابقتان خواهد بود.
چه مدت ایمپلنتهای دندانی دوام دارند؟
ایمپلنت دندان یک گزینه عالی برای جایگزینی دندانهای افتاده برای مدتی طولانی است، اما تا چه مدت ایمپلنتهای دندانی دوام خواهند داشت؟ عوامل موثر بر مدت دوام ایمپلنت دندانی تا حد زیادی به شیوه زندگی بیمار و بهداشت کلی دندانها بستگی دارد. هنگامی که شما از ایمپلنتهای دندانی، که برایتان طراحی شده به درستی مراقبت کنید، مدت زیادی دوام خواهند داشت. خیلی به ندرت اتفاق میافتد که کاشت ایمپلنتهای دندانی امکان پذیر نباشد و دندانپزشک تمام تلاش خود را خواهد کرد که از این اتفاق جلوگیری کند. فاکتورهای معینی وابسته به شیوه زندگی و سلامت بیمار وجود دارد که بر میزان این احتمال تاثیر دارد اما اگر این عمل برای شما در نظر گرفته شده است، شما میتوانید اطلاعات کامل را قبل از عمل دریافت کنید. هتا نگامی که به درستی با مسواک زدن و نخ دندان کافی از سلامت و بهداشت دهان و دندان خود محافظت کنید، ایمپلنت میتواند یک عمر دوام آورد، با فرض اینکه بیمار به طور منظم و هر دو سال یکبار به دندانپزشک برای چکاپ مراجعه میکند. با این حال، قاب دندان حدود 10 تا 15 سال قبل از سایش طبیعی دندان و نیاز به جایگزینی میتواند مورد استفاده قرار گیرد، اگر چه که بهداشت مناسب دندان میتواند عمر آن را به فراتر از 15 سال افزایش دهد. موقعیت آن در دهان نیز یک عامل موثر در طول عمر مورد انتظار از یک ایمپلنت دندانی است. اگر ایمپلنت در عقب دهان باشد فشار بیشتری از جویدن را تحمل میکند، که میتواند باعث شود آنها با سرعت بیشتری نسبت به ایمپلنتهای واقع در جلوی دهان بشکنند. ایمپلنت دندان قوی است و به طور کامل با استخوان فک شما یکپارچه میباشد. یک دندان مصنوعی به شکل یک قاب، بریج و یا دنتور به آن اضافه خواهد شد. این بخش توسط منافذ و یا دیگر مسائل مرتبط با بهداشت دهان و دندان تحت تاثیر قرار نمیگیرد. البته شما هنوز هم نیاز به مراقبت کامل از لثه و دندانهای خود دارید، شما میتوانید با دندانهای جدید خود مانند گذشته غذاهای مورد علاقهتان را به راحتی مصرف کنید.
چه عواملی منجر به شکست در کاشت ایمپلنت دندان میشوند؟
عوامل متعددی وجود دارد که میتواند باعث شکست ایمپلنت دندانی قبل از موعد مقرر شود. افرادی که از بیماری دیابت و یا سایر بیماریها، از جمله سرطان رنج میبرند، بیشتر در معرض خطر شکست ایمپلنت دندان قرار دارند. درست مانند دندانهای طبیعی، ایمپلنتهای دندانی نیز باید از طریق مسواک زدن مرتب و نخ دندان کشیدن، حفظ شوند. در موارد شدید، مراقبت ضعیف از سلامت دهان و دندان میتواند منجر به بیماری پریودنتال (لثه) بیماری شود که عامل دیگری است که میتواند منجر به عدم موفقیت کاشت یک ایمپلنت دندانی شود. به طور کلی، سفید کردن بیش از حد میتواند حساسیت دندانی را ایجاد کند، که به همین دلیل توصیه میشود برای سفید کردن دندانهایتان به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کنید. اگر شما با توجه به روشهای موجود برای سفید کردن دندانها، با دکتر خود نیز مشورت کردهاید، باید برای جلوگیری از حساسیت دندان از دوز مناسب برای رسیدن به سفیدی دندان در سطح مورد نظرتان، استفاده کنید.
بیوفیلم و نگهداری ایمپلنت
در حالی که اجرام دندانی گاهی اوقات، دشمنان اصلی سلامت دندان هستند. ثبات بلند مدت لایهای بیوفیلم که بالاتر از سطح استخوانی به شکل یک لایه سیمانی قرار میگیرد، موجب ایجاد انسداد نامناسبی میشود. در حین دورههای مرتب چکاپ دندانی، دندانپزشک حتما باید اطراف ایمپلنت دندان را از نظر تشکیل بیوفیلم بررسی کند. در حالی که احتمال کمی وجود دارد که یک پروپ فلزی به سطح ایمپلنت آسیب برساند، اما در عین حال استفاده از یک پروپ پلاستیکی باعث میشود که بررسی اطراف قاب بالای پلت فرم ایمپلنت دندان آسانتر شود. خونریزی پس از چکاپ طبیعی نیست؛ و این نشانهای از وجود موکوزیت در اطراف ایمپلنت است و باید فورا رسیدگی شود. این مکان باید کاملا تمیز و جلا، داده شود و استفاده از ابزار فلزی اگر آسیب زننده نباشد، مانعی ندارد. اگر خونریزی همچنان علیرغم، مراقبت مناسب در منزل، ترمیم مناسب و تمیز کردن کامل ناحیه دهان ادامه پیدا کرد- حتی در صورت عدم وجود از دست دادن استخوان- احتمال این وجود دارد که ایمپلنت در مراحل اولیه پری- ایمپلنتیس ناشی از تشکیل بیوفیلم و یا نیروهای اکلوزالی (انسداد دندانها) نامناسب باشد.
چگونه از ایمپلنتهای دندانی خود مراقبت کنیم؟
مراقبت روزانه از ایمپلنتهای دندانی بسیار شبیه به مراقبت از دندانهای طبیعی است. ایمپلنتهای دندانی باید تمیز و عاری از پلاک باشند که با استفاده از دو بار در روز مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به دست میآید. تمیز کردن دندانها به خصوص بعد از غذا بسیار مهم است. لازم است که به آرامی مسواک بزنید، و توجه ویژهای به همه طرف ایمپلنت داشته باشید. موارد لازم برای داشتن بهداشت دهان و دندان ممکن است شامل این موارد باشد:
- مسواک کوچک، نرم یا یک مسواک برقی
- کم ساینده، کنترل میزان استفاده از خمیر دندان
- استفاده از نخ دندان برای تمیز کردن اطراف دندانها
دیگر منابعی که ممکن است توسط دکتر توصیه شود عبارتند از:
- استفاده از دهانشویه ضد میکروبی
- استفاده از برس بین دندانی یا سایر ابزاری که برای از بین بردن پلاک بین دندانها در هر دو طرف ایمپلنت استفاده میشوند.
- استفاده از قرصهای دهانی که به رفع پلاکهای دندانی تجمع یافته کمک میکنند.
شما نه تنها باید نسبت به حفظ بهداشت دهان و دندانتان در خانه متعهد باشید، بلکه مراجعه منظم به دندانپزشک خود را نیز فراموش نکنید. توصیه میشود که هر 3-6 ماه برای بررسی تخصصی و جرم گیری دندانها به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
مراجعه مرتب به دندانپزشک
برای یک ارزیابی دقیق از سلامت ایمپلنت و بهداشت دهان نیاز به بررسی و اندازه گیری لثه در اطراف ایمپلنت به همان میزان که در اطراف دندان طبیعی وجود دارد، میباشد و عکس برداری سالانه با اشعه ایکس را برای بررسی تفاوتها و تغییرات باید انجام داد، با بررسی تاج و تمام اجزایی که متصل به ایمپلنت هستند میتوان از اینکه آنها به درستی عمل میکنند، اطمینان یافت.