شکستن ایمپلنت دندان: چه عواملی باعث شکستگی ایمپلنت می شود؟

 ایمپلنت دندان یک ساختار محکم است که با هدف جایگزین کردن جای خالی دندان از دست رفته طراحی و ساخته می‌شود. در حقیقت ایمپلنت دندانی مدرن طول عمر بالایی دارد. ایمپلنت دندانی معمولاً از تیتانیوم و سرامیک ساخته می‌شود که از لحاظ ظاهری و عملکردی شبیه دندان طبیعی است و همانند آن دستخوش تحلیل رفتگی خواهد شد. ایمپلنت مانند دندان شما دچار شکستگی، ترک خوردگی یا حتی آسیب دیدگی ناشی از ضربه یا مراقبت نامناسب خواهد شد و ممکن است از لثه جدا شود. در چنین شرایطی باید به تعویض ایمپلنت پرداخت و شما باید همه مراحل مرتبط با نصب ایمپلنت را مجدداً طی کنید. در صورتی که دندانپزشک می‌‌تواند همان روز به نصب روکش بپردازد از روکش موقت استفاده خواهد کرد. مواردی که روکش شما به ترمیم نیاز دارد پزشک می‌‌تواند به کمک رزین کامپوزیت به ترمیم شکستگی یا لب پر شدگی آن بپردازد.

ماندگاری ایمپلنت دندان چقدر است؟


 ایمپلنت دندانی گزینه ای عالی برای پر کردن جای خالی دندان است اما مانند دندان طبیعی دچار آسیب دیدگی خواهد شد. اگرچه ایمپلنت همانند دندان خود شما مقاومت و استحکام بالایی دارد در برخی شرایط خاص لب می‌شود یا می‌شکند. جویدن مواد خوراکی سفت از قبیل یخ یا خوردن مواد غذایی بیش از حد سفت، دندان قروچه یا وارد شدن ضربه ناگهانی و قوی به دندان باعث جدا شدن ایمپلنت خواهد شد و طول عمر آن را کاهش می‌دهد. این موارد در کنار مشکلات دیگر دهان و دندان باعث می‌شود که ماندگاری ایمپلنت کاهش پیدا کند. به طور کلی ایمپلنت دندانی گزینه درمانی عالی محسوب می‌شود و تا زمانی که به طور صحیح از آن مراقبت کنید ظاهر و شکل طبیعی خواهد داشت.

ممکن است ایمپلنت بشکند؟


 اگر شما قصد استفاده از ایمپلنت را دارید یا به تازگی تحت درمان قرار گرفته اید ممکن است با این سوال مواجه شده باشید که ایمپلنت تا چه اندازه به مقاومت دارد و طول عمر آن چقدر است؟ و حتی ممکن است با این سوال مواجه شوید که آیا احتمال شکستگی و ترک خوردگی ایمپلنت وجود دارد یا خیر؟ آیا تفاوتی در میزان مقاومت آسیب دیدگی بالقوه بین سه جایگزین دندان از دست رفته – فیکسچر، اباتمنت یا روکش وجود دارد یا خیر؟ اکنون که با این واقعیت مواجه شده که احتمال شکستگی ایمپلنت نیز وجود دارد احتمالا تصور می‌کنید که پوسته خارجی یا به عبارتی روکش ایمپلنت بیشتر دچار آسیب دیدگی می‌شود اما جالب است بدانید که احتمال شکستگی، لق شدن یا سایر مشکلات مرتبط می‌‌تواند در روکش، ایمپلنت و اباتمنت به وجود بیاید. ایمپلنت دندان یک ساختار قوی است اما در صورتی که به علت ضربه یا هر مشکل دیگری تحت فشار قرار بگیرد احتمال شکستگی یا لق شدن آن افزایش خواهد یافت.

ایمپلنت چگونه دچار آسیب دیدگی خواهد شد؟


یمپلنت چگونه دچار آسیب دیدگی خواهد شد

 ایمپلنت دندانی از سه بخش ساخته شده است که هر یک از این اجزا می‌تواند دچار تحلیل رفتگی شود. این سه بخش عبارتند از پیچ تیتانیومی ‌یا خود ایمپلنت که در استخوان فک قرار می‌گیرد، اباتمنت متصل یا پست بین ریشه و روکش دندان، و خود روکش که ظاهری شبیه دندان طبیعی دارد. در بخش زیر به بررسی این سه جز و نحوه تحت فشار قرار گرفتن آنها خواهیم پرداخت.

روکش و اباتمنت

 هنگامی‌ که روکش و اباتمنت تحت فشار بسیار زیاد قرار بگیرند دچار شکستگی خواهند شد. منظور از فشار، فشار حاصل از جدید و گاز زدن مواد غذایی نیست زیرا روکش و ایمپلنت به نحوی طراحی شده اند که توانایی تحمل فشار حاصل از این فعالیت‌ها را داشته باشد بلکه منظور جویدن مواد غیر عادی و بسیار سفت است. در صورتی که شما از دندان خود استفاده ابزاری کنید و از آن برای باز کردن اشیا یا جویدن مداد استفاده کنید احتمال آسیب دیدگی روکش یا اباتمنت را افزایش خواهد داد. استفاده از دندان طبیعی برای انجام این کارها نیز باعث آسیب دیدگی آن خواهد شد و ممکن است دچار شکستگی دندان شوید. جویدن مواد غذایی بسیار سفت یا جویدن یخ فشار زیادی را به روکش وارد می‌کند و همانند دندان طبیعی آن را دچار شکستگی خواهد کرد.

 ریشه ایمپلنت

 ایمپلنت دندان که نقش ریشه را ایفا می‌کند و درون استخوان فک قرار داده می‌شود اما در صورتی که قبل از ترمیم کامل و پیوند با استخوان فک تحت فشار بسیار زیادی قرار بگیرد دچار شکستگی خواهد شد و فرایند درمان با شکست مواجه می‌شود. در صورتی که ایمپلنت دچار شکستگی شود شما دچار درد و ناراحتی بسیار زیادی خواهید شد.

چه موقع باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟


 اگرچه شکستگی یا لب پر شدگی روکش دندان یک وضعیت اورژانسی در نظر گرفته نمی‌شود شما باید در صورت امکان هر چه سریع تر به متخصص دندانپزشکی مراجعه کنید زیرا روکش دندانی شما به ترمیم یا تعویض نیاز دارد. در صورتی که روکش روی ایمپلنت دچار شکستگی یا ترک شده است باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. وظیفه روکش علاوه به هر حفظ ظاهری طبیعی این است که از ایمپلنت دندانی مراقبت کند و در صورتی که دچار آسیب دیدگی شود نمی‌تواند وظیفه خود را به طور صحیح انجام دهد.

 مشکلات ایمپلنت چگونه برطرف می‌شوند؟


 در صورتی که پست دچار شکستگی شود یا از دندان خارج گردد تخلیه و جایگزین کردن آن ضروری خواهد بود که در برخی موارد قبل از تعویض ایمپلنت بیمار باید به پیوند استخوان پرداخت. در صورتی که بیمار به تعویض ایمپلنت نیاز داشته باشد باید پیوند استخوان را چند ماه قبل از این فرایند انجام داد. در مواردی که اباتمنت دچار شکستگی شده است دندان پزشک فقط به جایگزین کردن و تعویض نقاط آسیب دیده ایمپلنت خواهد کرد و تعویض کامل ایمپلنت نخواهد پرداخت. در صورتی که روکش دچار شکستگی یا ترک خوردگی شود دندانپزشک در مطب خود به تهیه قالب دندان می‌‌پردازد و از نمونه تهیه شده برای ساخت روکشی استفاده می‌کند که ظاهری شبیه دندان طبیعی دارد.

 فرایند تعویض ایمپلنت یک اقدام پیچیده است زیرا ایمپلنت به طور طبیعی باید خارج کرد و ممکن است برای خارج کردن آن انجام عمل جراحی ضرورت یابد. دندانپزشک ابتدا به تمیز کردن ناحیه مورد نظر می‌پردازد و پیوند استخوان فک را انجام خواهد داد. دندانپزشک به منظور انجام این مراحل از بیحسی استفاده می‌کند تا شما دچار کمترین مقدار درد و ناراحتی شوید. معمولاً دوران بهبود شباهت زیادی به بهبودی پس از نصب اولین ایمپلنت دارد و شما دچار مقداری ناراحتی و تورم و درد خواهید شد. استفاده از قرص مسکن، کمپرس یخ و رژیم غذایی محدود می‌تواند به شما برای کنترل درد کمک کند. در صورتی که پیوند استخوان در شما انجام شده است باید کاملا احتیاط کنید و از وارد کردن فشار به ناحیه مورد نظر خودداری نمایید. در این شرایط ممکن است به مدت طولانی دچار محدودیت غذایی باشید.

آیا شکستگی یا لق شدگی ایمپلنت سلامت سایر ایمپلنت‌ها را به خطر می‌‌اندازد؟


 در اکثر موارد شانس موفقیت نسبی ایمپلنت دندانی ۹۹ درصد است. ایمپلنت تک فشار شکستگی یا شکست در درمان خواهد شد در صورتی که یکی از ایمپلنت‌های شما دچار آسیب دیدگی شود مشکلی برای سایر ایمپلنت‌ها به وجود نخواهد آمد. در صورتی که شما دچار آسیب دیدگی یا ضربه شده ‌اید و ایمپلنت دندانی با شکست مواجه شده است باید به دندانپزشک مراجعه نمایید تا به بررسی همه دندان‌ها و ایمپلنت‌های شما بپردازد تا این حاصل کنند که ضربه باعث آسیب دیدگی همه ایمپلنت‌ها نشده است. بهترین روش برای اطمینان از سلامت ایمپلنت و شناسایی به موقع آسیب دیدگی است که شما به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.

راه‌های پیشگیری از شکستن ایمپلنت دندان


راه‌های پیشگیری از شکستن ایمپلنت دندان

مراقبت از ایمپلنت دندانی و سایر دندان‌ها به منظور پیشگیری از بروز شکستگی و لب پرشدگی بسیار ضروری است. شما می‌توانید از مراحل زیر برای افزایش سلامت دندان و ایمپلنت خود استفاده کنید.

مراقبت روزانه از دهان و دندان

 ایمپلنت دندانی در مقابل پوسیدگی مقاوم است با این حال شما باید همانطور که از لثه و دندان طبیعی خود مراقبت می‌‌کنید از ایمپلنت نیز باشد. در صورتی که بافت اطراف ایمپلنت عفونت کرده باشد احتمال آنکه در صورت عدم درمان دچار شکست ایمپلنت شوید افزایش خواهد یافت. به منظور پیشگیری از بروز چنین مشکلی باید روزی دو مرتبه دندان‌های خود را مسواک بزنید و حداقل روزی یک بار از نخ دندان برای خارج کردن باکتری از بین دندان‌ها و لثه استفاده نمایید. به منظور افزایش سلامت دهان و دندان خود از دهان شویه استفاده کنید.

انتخاب محصولات مناسب برای مراقبت از ایمپلنت

 شما می‌توانید ایمپلنت خود را همانند دندان طبیعی تمیز کنید و معمولاً به هیچ گونه محصول تمیز کننده یا ابزار مخصوص برای حفظ سلامت ایمپلنت نیاز نخواهید داشت. شما باید در هنگام انتخاب محصولات مرتبط با سلامت دهان و دندان فاکتورهای زیر را به خاطر داشته باشید:

  • از مسواک نرم استفاده کنید تا از خراشیدگی ایمپلنت یا التهاب لثه جلوگیری گردد.
  • از استفاده از خمیر دندانی که حاوی ترکیبات قوی است مانند خمیر دندانی که برای سفید کردن دندان یا مخصوص افراد سیگاری ساخته شده است خودداری کنید.
  • نخ دندان با روکش نایلون عملکرد بسیار مناسبی برای تمیز کردن فاصله بین ایمپلنت و دندان دارد.
  • به منظور پیشگیری از خشک شدن دهان از دهان شویه ای استفاده کنید که حاوی الکل نیست.

معاینات منظم دندان

معاینات منظم دندان

 مهمترین گام برای حفظ سلامت ایمپلنت این است که به طور منظم و هر شش ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه نمایید تا سلامت دهان و دندان شما را بررسی کند. در این شرایط دندانپزشک می‌تواند هر چه سریع تر به بررسی مشکلات دندان و ایمپلنت بپردازد و قبل از آن که سلامت شما را تهدید کنند آنها را درمان نماید.

عدم مصرف مواد غذایی سفت

 به هیچ عنوان به مصرف مواد غذایی بسیار سفت یا بسیار شیرین نپردازید زیرا احتمال لق شدگی ایمپلنت و روکش را افزایش می‌دهند. در صورتی که دندان پزشک از ایمپلنت برای پر کردن جای خالی دندان ردیف جلوی شما استفاده کرده است کاملا دقت کنید و از انجام دادن هر اقدامی که باعث آسیب رساندن به ایمپلنت می‌‌شود مانند جویدن ناخن و مداد خودداری نمایید زیرا این اقدامات باعث افزایش شکستگی و لب پر شدن روکش خواهد شد و شما به تعویض آن نیاز پیدا می‌کنید.

مراقبت از لثه

 مراقبت صحیح از بافت اطراف ایمپلنت احتمال بروز التهاب را کاهش می‌‌دهد. در این حالت شما می‌توانید احتمال تشکیل پلاک و تجمع باکتری را به حداقل برسانید و سلامت لثه و دهان خود را تضمین کنید.

مقالات مرتبط

تغییر رنگ لثه

تغییر رنگ مخاط دهان یا لثه از مشکلاتی است که باعث ایجاد ظاهری ناخوشایند در افراد شده و بیماران مبتلا به این مشکل همواره به

مطالعه »
تماس با ما