جراحی ایمپلنت دندان فرآیندی است که ریشههای دندان را با فلزات و پایههای پیچ مانند جایگزین میکند و به جای دندانهای آسیب دیده و یا از دست رفته، دندانهای مصنوعی قرار میدهد که بسیار شبیه به دندان واقعی به نظر میرسد و عمل میکند. مانند هر عمل جراحی دیگر، مراقبت از ایمپلنت دندان برای بهبود سریع ضروری است. جراحی ایمپلنت دندان میتواند یک جایگزین عالی برای دندانهای مصنوعی یا بریج باشد که چندان مناسب نیستند. نحوه عمل جراحی ایمپلنت دندانی بستگی به نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک شما دارد. اما تمام عمل جراحی ایمپلنت دندان طی مراحلی اتفاق میافتد و ممکن است شامل چندین فرآیند باشد. مهمترین مزیت ایمپلنتها، پشتیبانی محکم از دندانهای جدید شما است – فرایندی که نیاز به بهبودی تنگاتنگ استخوان در اطراف ایمپلنت دارد. از آن جا که این بهبودی نیاز به زمان دارد، فرآیند میتواند چند ماه طول بکشد. ایمپلنتهای دندانی به صورت جراحی در استخوان فک قرار میگیرند، جایی که به عنوان ریشه دندانهای از دست رفته عمل میکنند. از آن جا که تیتانیوم موجود در ایمپلنت با استخوان فک شما جوش میخورد، ایمپلنتها لغزش ندارند، صدایی ایجاد نمیکنند و یا باعث آسیب به استخوان نمیشوند. و مواد آن مانند دندانهای خود شما که از پل یا بریج معمولی پشتیبانی میکنند، دچار پوسیدگی نمیشوند.
031-32298102
32285822
32285810
32280376
تماس بگیرید.همچنین کادر متخصص این کلینیک به صورت آنلاین به سوالات شما در خصوص مراقبتهای پس از کاشت دندان پاسخ خواهند داد، کافیست سوالات خود را در اینجا ارسال کنید.
ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟
به طور کلی، ایمپلنتهای دندانی به شرطی برای شما مناسب هستند که:
• یک یا چند دندان از دست رفته دارید
• استخوان فک شما به رشد کامل رسیده است
• استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت دارید یا قادر به پیوند استخوان هستید
• بافتهای سالم دهانی دارید
• بیماری که بر بهبودی استخوان تاثیر میگذارد، ندارید
• قادر به استفاده از دندان مصنوعی نیستید یا به این کار تمایل ندارید
• میخواهید گفتار خود را بهبود بخشید
• مایل به چند ماه وقت گذاشتن برای این پروسه هستید
آیا درد خواهد داشت؟
درد نباید یک مسئله مهم باشد. اگرچه بعد از این فرایند ممکن است چند روز ناراحتی / درد را تجربه کنید، این درد به راحتی با داروهای مسکن ساده (نوروفن، پاراستامول) قابل کنترل است که باید به طور منظم برای 2 روز و در یک دوز اعلام شده مصرف شود. اولین دوز خود را قبل از رفع اثر بی حسی موضعی مصرف کنید. اگر بعد از 48 ساعت درد افزایش یابد، باید با پزشک خود تماس بگیرید. همه بیماران پس از قرار دادن ایمپلنت، بسته پس از عمل را همراه با دستورالعملهای کامل مراقبتی دریافت میکنند.
ورم، کبودی و حساسیت بعد از انجام ایمپلنت
تورم جزیی ناحیه عمل شده غیر معمول نیست. حتی کبودی و خشکی ترک و لبها ممکن است رخ دهد. ممکن است بعد از جراحی اندکی حساسیت دندانی، به ویژه به سرما تجربه کنید. حساسیت معمولا در عرض چند هفته پس از جراحی کاهش مییابد و میتواند با عاری نگه داشتن ناحیه از جرم و پلاک در صورت امکان، به حداقل برسد. اگر حساسیت شدید باشد، برای دریافت توصیه یا دارو به منظور از بین بردن درد و ناراحتی، با پزشک تماس بگیرید. خونریزی جزئی، مانند رنگ صورتی بزاق، ممکن است طی 48 ساعت اول پس از عمل جراحی رخ دهد.
مراقبتهای لازم پس از انجام ایمپلنت
- دهانتان را تا 24 ساعت بعد از عمل شستشو ندهید.
- سیگار کشیدن یکی از علل اصلی شکست ایمپلنت است. اگر میخواهید در تلاش برای ترک سیگار از کمک ما بهره مند شوید، لطفا با ما تماس بگیرید یا با برنامه ریز ایمپلنت خود تماس بگیرید. اگر قصد دارید به هر حال به سیگار کشیدن ادامه دهید، توصیه میشود که تا بهبودی زخمها سیگار نکشید، زیرا این امر به شدت فرایند بهبودی را محدود میکند.
- اگر پیوند استخوان داشتهاید، ممکن است متوجه وجود گرانولهای کوچکی در دهان خود شوید.
- یک کیسه یخ قابل استفاده مجدد یا یک کیسه سبزیجات یخ زده، که در یک حوله نرم پیچیده شده، میتواند برای کمک به حداقل رساندن تورم صورت، به ناحیه جراحی شما اعمال شود. 20 دقیقه گذاشتن یخ و 20 دقیقه برداشتن آن، در طول 24-48 ساعت اول پس از جراحی کافی خواهد بود.
- نگه داشتن سر بالاتر از سطح قلب نیز کمک کننده خواهد بود. یک یا دو روز پس از جراحی، حرارت مرطوب به رفع تورم جزئی کمک میکند. تورم شدید باید بلافاصله به پزشک گزارش شود.
- از غذاهای بسیار داغ برای بقیه روز اجتناب کنید و دهان خود را شستشو ندهید، زیرا این موارد اغلب خونریزی را طولانیتر میکند. اگر خونریزی ادامه یابد، با یک گاز مرطوب یا کیسه چای مرطوب فشار کمی را به ناحیه اعمال کنید. برای 20-30 دقیقه بدون نکاه کردن به آن برای مشاهده قطع خونریزی، گاز را در محل نگه دارید (دزدکی نگاه نکنید). اگر خونریزی بیشتری رخ دهد یا افزایش یابد، لطفا در اسرع وقت با ما تماس بگیرید تا به پزشک اطلاع داده شود و دستورالعملهای بیشتری را دریافت کنید. برای جلوگیری یا به حداقل رساندن خونریزی شدید، از هرگونه فعالیت فیزیکی شدید برای 2-3 روز آینده اجتناب کنید.
- لطفا یک رژیم غذای نرم را دنبال کنید، هنگام جویدن مراقب ناحیه جراحی باشید. در صورتی که فرایند در جلوی دهان انجام شود، با طرف مقابل عمل جویدن را انجام دهید و غذا را گاز نگیرید. از غذاهای چسبناک، سفت (مانند تکه یخ، آجیل، ذرت بو داده، چیپس)، مواد غذایی ترد، تند، بسیار ادویه دار و یا اسیدی در رژیم غذایی خود اجتناب کنید. مواد غذایی مانند سوپ، ماکارونی، تخم مرغ آب پز، پوره سیب زمینی، ماکارونی و پنیر و غیره بهترین موارد هستند. اطمینان حاصل کنید که مواد مغذی مناسب و مایعات زیاد دریافت میکنید.
- مراقبتهای طبیعی بهداشت دهان و دندان را در نواحی از دهان تان که تحت تاثیر جراحی نبوده اند، داشته باشید. در نواحی که پانسمان وجود دارد، به آرامی روی سطح دندانها مسواک بزنید. پس از هر وعده غذایی یا میان وعده، لطفا از آب نمک ولرم 4-6 در روز استفاده کنید. در هر استفاده 30 ثانیه غرغره کنید. از شستشوی دید دهان باید اجتناب شود! فردا شروع کنید!
- لطفا دو بار در روز (صبح و شب) از دهان شویه پریوگارد، پریدکس، کلروهگسیدین استفاده کنید. در هر استفاده 30 ثانیه غرغره نمایید.
- لطفا 24 ساعت بعد از عمل جراحی استفاده از دهانشویه با نام تجاری اختصاصی (حاوی کلروهگسیدین) را شروع کنید و 2-3 بار در روز به مدت 1 هفته ادامه دهید. این کار بسیار مهم است.
اگر به شما آموزش داده شده است که از یک استنت شفاف یا یک پروتز بالا که سقف دهان را پوشش میدهد، استفاده کنید، آن را به مدت 24 ساعت خارج نکنید. فرقی ندارد چه وسیلهای باشد! این پروتز ممکن است پر از خون شود، اما آن را در محل رها کنید و فقط با دهان شویه کلرهگزیدین یا آب نمک ولرم غرغره کنید.
- پس از 24 ساعت میتوانید هر زمان که میخواهید از آن استفاده کنید، به ویژه هنگامی که غذا میخورید، برای راحتی خود دربیاورید.
- لطفا با انگشتان یا زبان خود با ناحیه جراحی بازی نکنید.
- لب یا گونه خود را برای مشاهده ناحیه جراحی نکشید و از فرد دیگری نخواهید به این ناحیه نگاه کند. فقط آن را به حال خود را رها کنید!
- از نی برای نوشیدن استفاده نکنید، زیرا مکش ممکن است لخته خون را جا به جا کند.
- از غذاهای خیلی داغ اجتناب کنید. غذاهای سرد مانند بستنی یا شیک، به شرطی که از قاشق استفاده کنید، مناسب هستند.
- از واترجت یا مسواک برقی استفاده نکنید.
چه عواملی باعث شکست ایمپلنت میشوند؟
ایمپلنتهای دندانی هنگامی که به درستی تحت مراقبت باشند ، دوام طولانی مدت و نامحدودی را به همراه خواهند داشت، اما عوامل متعددی وجود دارد که میتوانند باعث ناکام ماندن زود هنگام ايمپلنت شوند. افرادی که از دیابت یا یک بیماری زمینهای، از قبیل سرطان رنج میبرند، در معرض خطر بیشتری برای شکست ایمپلنت قرار دارند. همانند دندانهای طبیعی، باید از ایمپلنتهای دندانی نیز از طریق مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم نگهداری شود. در موارد شدید، مراقبت ضعیف در خانه میتواند منجر به بیماری پریودنتال (لثه) شود که یکی دیگر از عواملی است که میتواند موفقیت یک ایمپلنت دندانی را مختل کند.
عوارض و خطرات ایمپلنت
همانند هر عمل جراحی دیگر، جراحی ایمپلنت دندان با خطراتی همراه است. با این حال، مشکلات نادر هستند، و هنگامی که رخ میدهند، معمولا جزئی خواهند بود و به راحتی درمان میشوند. خطرات عبارتند از:
- عفونت در محل ایمپلنت
- ضربه یا آسیب به ساختارهای اطراف، مانند دندانهای دیگر و یا رگهای خونی
- آسیب عصبی، که میتواند باعث درد، بی حسی یا سوزش در دندانهای طبیعی، لثهها، لبها یا چانه شما شود
- مشکلات سینوسی، زمانی که ایمپلنتهای دندانی در فک بالا و در یکی از حفرههای سینوسی شما قرار داده شدهاند